avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pensie de invaliditate

buna seara
va rog sa ma ajutati am o mare dilema si nu mai stiu ce sa fac
va relatez pe scurt povestea mea
anul trecut in 2008 mi-am redobandit cetatenia romana iar eu sufar de poliomelita din copilarie am handicap gradul 2 accentuat
in aceste conditii am lucrat 20 de ani ca farmacista in republica moldova nascuta in noiembrie 1954 iar in momentul de fata sunt pensionara de invaliditate in moldova
ca urmare a redobandirii cetateniei vreau sa-mi transfer pensia in romania
am fost la comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din sectorul 3 de la care am obtinut certificatul de incadrare in gradul de handicap ,am primit gradul 2 accentuat el fiind emis in conformitate cu legea 448/2006
cand am fost la casa de pensii sa depun dosarul ,mi-au spus ca trebuia sa scrie legea 19/2000 dar nu 448/2006 pentru a-mi accepta dosarul si m-au trimis inapoi la comisia de handicap ca sa-mi modifice certificatul
cei de la comisie mi-au dat inapoi dosarul si m-au trimis la serviciul de expertiza medicala sector 3,dar cei de aici au spus ca nu ei trebuie sa-mi elibereze certificatul ci cei de la handicap
va rog sa-mi spuneti ce sa fac
pana la urma ce serviciu trebuia sa-mi elibereze acest certificat ca eu sa ma pot pensiona??
multumesc
loredana

Alte discuții în legătură

Asigurarea sociala a persoanelor varstnice irachieru irachieru Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine sfatuindu-ma cum sa procedez cu o persoana in varsta de 69 ani care a suferit un accident vascular in anul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de munca pentru persoanele cu handicap accentuat mihailescucr mihailescucr Buna ziua. Eu sunt o persoana cu handicap accentuat,sufar de autism. Sunt in cautarea unui loc de munca. Eu fiind persoana cu handicap accentuat as putea sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sau grad de handicap ? mistersan20 mistersan20 SALUTARE , diagnositcat cu cataracta inca de la nastere, am fost operat de 3 ori la 11 luni 4 ani si 5 ani.... Acum am 20 ani, cu un ochi nu vad deloc iar ... (vezi toată discuția)