avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dat afara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dat afara

Bună ziua. Am o mica rugăminte la dumneavoastră dacă îmi puteți spune, dacă la reînnoirea contractului de închiriere, o persoana cu handicap de gradul II ma poate da afara din casa. De menționat este faptul ca pana acum ceva timp titular pe contractul de închiriere a fost tatăl meu care a decedat. În urma unei discuții între noi toți 3 frații, s-a decis ca eu, cel fără probleme, fără handicap sa fiu trecut ca titular de contract. După o perioada persoana cu handicap, a început a spune ca ea are niște drepturi... Din câte am înțeles pentru ca m-am interesat, o persoana cu handicap este scutita doar la plata chiriei și a unor medicamente, în rest nu are nici un fel de scutire,deci v-a plăti asa cum eu plătesc taxe și impozite, apa, curent, etc. Ce este de făcut pentru a nu sta cu frica ca la reînnoire ma va da afara?
Cel mai recent răspuns: Anchi83 , utilizator 07:06, 25 Ianuarie 2019
n-m inteles nimic.. cine e chirias, cine e proprietar..
Chirias sunt atat eu cat si persoana cu handicap.Proprietar este primaria,orasului unde locuim. Titular pe contractul de inchiriere sunt eu.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Anchi83, utilizator
Asa.. si care a problema ? Sunteti titular de contract.. nu inteleg ce vrea persoana cu handicap.. inteleg ca va e frate.
Da îmi este sora, dar știți cum este vrea sa aibe totul pt ea.Sa dețină ea totul, sa decidă totul. Ea nu vrea sa plătească nimic,dar am și eu familia mea, și nu pot plăti totul de unul singur. Ea, din cauza handicapului este scutita de stat doar la chirie, în rest trebuie să-si plătească toate datoriile la stat, etc. În schimb ea spune ca din moment ce eu sunt titular pe contract, sunt datoriile mele și eu trebuie sa mi le plătesc.De menționat este și faptul că are o fata care a renunțat la faptul de a avea grija de ea ca însoțitor, pt ca a fost o perioada când a avut nevoie, și a plecat în afara tarii, unde și-a întemeiat o familie. Contractul de închiriere în luna august începutul lunii septembrie trebuie reînnoit, ce trebuie sa fac în acest caz, dacă ea numai este de acord ca eu sa fiu titular de contract? Ma va putea da afara din casa???
mergeti la primarie si vedeti care sunt conditiile pt reinnoire.

Alte discuții în legătură

Drepturile chiriasului dupa decesul titularului la locuintele de stat maryanna66 maryanna66 dupa decesul mamei am facut demersuri la primarie sa preiau contracul.am fost refuzata motivand ca trebuie sa platesc datoriile si apoi mai vb.avand o situatie ... (vezi toată discuția)
Buna seara. persoanele cu handicap sunt scutite la plata taxelor, ... Anchi83 Anchi83 Buna seara. Persoanele cu handicap sunt scutite la plata taxelor, chiriei,utilităților??? (vezi toată discuția)
Buna dimineața.daca mă puteți ajuta in aceasta privința.. Anchi83 Anchi83 Buna dimineața. As dori sa va întreb ce pot face in cazul in care cineva refuza să plătească lumina,apa, chirie.(Titular la utilități și contract de ... (vezi toată discuția)