avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... imoral sau ilegal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

imoral sau ilegal

faci o plangere la politie in care arati ca invinuitul, cu nume si domiciliu aratat precis, ti-a provocat mai multe daune. politistul "de caz" face cercetari mai mult de un an cheama lumea la "declaratii" si in final se hotaraste sa duca personal o citatie la domiciliul unui invinuit. pentru siguranta intocmeste un p.v. in care arata ca s-a dus acolo sa duca personal citatia.
este aceasta o practica uzuala in anchetele politiei sau poate fi asimilata abuzului si favorizarii. ulterior vizitei invinuitii isi schimba radical declaratiile, probabil, ma gandesc, la indicatiile politistului.
este aceasta o practica normala sau se poate admite ca politistul a comis abuz? de regula ei trimit cu posta si asteapta lumea la ordin la birou. parerea mea.

va multumesc pentru raspunsuri
Nu vad o problema ca a dus personal citatia.
Pentru protectia drepturilor si libertatilor Dvs, aveti dreptul sa va angajati avocat.
Avocatul are dreptul sa asiste la efectuarea oricărui act de urmărire penală.
Daca avocatul solicita, politistul este obligat sa incunostinteze avocatul de data şi ora efectuării actului de urmărire penală, daca nu il incunostinteaza si obtine probe(declaratia suspectului), aceste sunt lovite de nulitate.
Nu este nimic ilegal.
Pentru a avea garanția că nu face ceva in neregulă cand va fi audiat puteți apela la avocat ca sa fie prezent la audiere.
multumesc

dar? este aceasta o practica acceptata, uzuala? nu se poate spune ca este imoral ca anchetatorul sa duca personal o hartie la domiciliul invinuitului?
Cititi art.257 alin. 2 c.p.p.
Buna seara. Cine are obligatia (datoria) de a incunostinta avocatul despre efectuarea unor audieri ale martorilor? Politistul de caz sau procurorul de caz? Avocatul meu mi-a spus ca nu a fost instiintat ca se vor face audieri (desi a facut cerere ca sa fie prezent si incunostintat de toate actele de urmarire). Martorii au fost audiati, dar avocatul nu a fost prezent la audieri pentru ca nu a stiut ca vor avea loc, nu a fost instiintat. Multumesc

Alte discuții în legătură

Audierea martorilor in faza de urmarire penala alexandra.a1404 alexandra.a1404 As dori sa stiu daca audierea martorilor in faza de urmarire penala este obligatorie a se face in prezenta inculpatului sau a reprezentantului acestuia, atita ... (vezi toată discuția)
Citat ca martor cu catuse un om simplu un om simplu Buna, Ieri seara am fost vizitat acsa de un jandarm care a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu la tribunal pentru data de maine dimineata in ... (vezi toată discuția)
Procuror & politist kjhrodi kjhrodi :O Daca esti audiat de procuror intr-un caz penal care nu prezinta pericol social (regimul circulatie) , trebuie sa fie prezent in aceiasi incapere si ... (vezi toată discuția)