avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procuror & Politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procuror & Politist

:O Daca esti audiat de procuror intr-un caz penal care nu prezinta pericol social (regimul circulatie) , trebuie sa fie prezent in aceiasi incapere si politistul anchetator ?. Mentionez ca in acest caz nu a fost angajat un aparator , inculpatul recunoscindu-si vina .
nu
Dar prezenta politistului nu reprezinta o incalcare a legii ?
Multumesc !
Nu sunteti foarte explicit, dar daca va referiti la obligativitatea prezentei politistului la consemnarea declaratiei invinuitului de catre procuror in procedura ascultarii acestuia ca mijloc de proba, legea (Codul de procedura penala) nu prevede acest lucru, procurorul care supravegheaza intreaga urmarire penala putind indeplini orice act procedural in acest sens, in conformitate cu prevederile legale mentionate.
Daca procurorul apreciaza ca trebuie sa efectueze personal activitati de urmarire penala atunci le poate efectua singur fara a fi in prezenta altor organe de cercetare penala, cum ar fi un ofiter/agent de politie.
Daca procurorul care supravegheaza urmarirea considera necesara prezenta politistului, nu.

Alte discuții în legătură

Urmarirea penala mary6 mary6 Buna ziua,si La multri Ani!.In urmarirea penala privind infractiunea de abuz de incredere ,politistul judiciar care efectueaza cercetarea penala ,poate sa; ... (vezi toată discuția)
Cat este de legal si ce drepturi s-au incalcat? alexandrugroza alexandrugroza Buna seara tuturor. Va supun atentiei unele intamplari care s-au petrecut in urma cu cateva zile si as dori sa va citesc si parerile dvs. Intr-un dosar de ... (vezi toată discuția)
Angajez avocat in aceasta actiune daca este posibil sa se rezolve Roman85 Roman85 Doamnule avocat Va prezint urmatorul caz iar daca, credeti ca se poate gasi o rezolvare la situatia pe care vi-o expun vreau sa va angajez ... (vezi toată discuția)