avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urmarirea penala

Buna ziua,si La multri Ani!.In urmarirea penala privind infractiunea de abuz de incredere ,politistul judiciar care efectueaza cercetarea penala ,poate sa; 1-sa intocmeasca un plan de cercetare,avizat de procuror,si sa nu intreprinda nimic in acest sens? 2-sa emita si semneze ordonanta de predare de catre inculpat ,a unui utilaj care poate servi mijloc de proba?3-poate completa in declaratia de inculpat tip,la rubrica ,,mi s-a adus la cunostinta..." in afara de fapte savarsite si art. de lege ,unde expune faptele totul fiind redat la pers.I singular intelegandu-se ca o recunoastere a faptei de catre invinuit,desi in declaratia propriu zisa,acesta neaga invinuirile?4-dupa citirea si semnarea declaratiei de catre inculpat,politistul mai are dreptul de a face adaugiri la anumite rubrici,necompletate anterior semnarii declaratiei?5-audierea martorilor inculpatului este efectuata de catre politist,dupa un an jumate de la inceperea urmaririi penale,este legal?6-fiind reunite doua plangeri parte vatamata/invinuit vs invinuit/parte vatamata,ambele formand un singur dosar,politistul nu trebuie sa efectueze cercetari/audieri concomitent in ambele plangeri?7-in audierea martorilor,politistul poate intrerupe pe tot parcursul declaratiilor martorii,pt a le pune in vedere,si repeta totodata acestora ,ca vor fi testati cu detectorul,ca vor fi inchisi pt marturie mincinoasa,sa le sugereze si sa-i constranga pe tot parcursul redarii declaratiei ,in a spune altceva ,afara de cele relatate de acestia? Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:04, 5 Ianuarie 2017
Orice persoana poate face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, intocmite de catre organul de cercetare penala, daca prin acele masuri sau acte s-a adus o vatamare persoanei respective. Plangerea se adreseaza procurorului care supravegheaza activitatea organului de cercetare penala si se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penala, insa introducerea plangerii nu suspenda aducerea la indeplinire a masurii sau a actului care formeaza obiectul plangerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea actelor in urmarirea penala mary6 mary6 Hristos a Inviat si Paste Fericit tuturor! Doresc pe aceasta cale sa-mi elucidati si mie niste nelamuriri in ce priveste desfasurarea urmaririi penale si ... (vezi toată discuția)
Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de procedura anchetei / cercetarii / urmariii penale dia22 dia22 Buna ziua Care este cursul unei anchete care incepe cu o reclamatie facuta la politie pentru distrugerea unui parbriz de masina al mamei mele, de catre ... (vezi toată discuția)