avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legalitatea actelor in urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legalitatea actelor in urmarirea penala

Hristos a Inviat si Paste Fericit tuturor! Doresc pe aceasta cale sa-mi elucidati si mie niste nelamuriri in ce priveste desfasurarea urmaririi penale si totodata punerea in miscare a actiunii penale,pt calitatea de suspect/inculpat in ce priveste abuzul de incredere si amenintarea ca presupuse fapte savarsite. Mai inainte de toate tin sa fac cunoscut ca din dosar lipsesc toate declaratiile suspectului/inculpatului scrise personal de acesta in fata organelor de cercetare penala.Mai mult decat atat,in declaratiile tip completate si consemnate in scris de catre org. de cercetare penala ,la rubrica unde este specificat ...,,mi s-a adus la cunostinta ca urmeaza a fi audiat....in calitate...pentru savarsirea...." sunt mentionate articolele de lege ,apoi ..,,constand in aceea ca...." ,si aici este completat in scris de catre organul de cercetare penala ,folosind pers.l ,presupusele fapte savarsite ,dar interpretate la modul; am facut,i-am amenintat,etc...ca si cum inculpatul recunoaste in scris ca a savarsit toate acestea.Repet ,acestea au fost completate ulterior declaratiei propriu zise,de catre org.cercetare pen.,ca in continuare pe aceeasi pagina la rubrica, ,,declar urmatoarele ..." unde de fapt incepe declaratia reala a celui audiat ,acesta sustine; nu este adevarat faptul ca am facut,ca am amenintat,... .Desi aceste declaratii tip sunt semnate de catre invinuit/suspect ,au fost semnate strict pt cele ce a declarat ,acele adaugiri dinainte celor declarate neexistand la momentul citirii si semnarii declaratiei.Acestea au fost observate odata cu copierea dosarului.Mai mult,desi politistul amnchetator in pv aflat in dosar face referire si mentioneaza ca suspectul a dat declaratie oral si in scris ,aceste declaratii scrise personal de acesta ,nu se regasesc la dosar. In alta ordine de idei,nici martorii inculpatului nu au fost audiati ,iar cu toate acestea a fost pusa in miscare actiunea penala.Va rog sa-mi spuneti,este legal acest aspect? Adaugirea organului de cercetare penala ,ca si o recunoastere a presupuselor fapte de catre inculpat,anterior declaratiei in care afirma si sustine contrariul,nu face obiectul abuzului in serviciu al org. de cercetare penala? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mary6 , utilizator 16:52, 2 Mai 2016
Aveti dreptul de a depune plângere împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală.

Art.336(1)NCPP"Orice persoana poate face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala,daca prin acestea s-a adus o vatamare a intereselor sale legitime.
(2)Plangerea se adreseaza procurorului care supravegheaza activitatea organului de urmarire penala si se depune direct la acesta , fie la organul de cerectare penala.
(3)Introducerea plangerii nu suspenda aducerea la indeplinire a masurii sau a actului care formeaza obiectul plangerii."
Multumesc frumos pentru raspunsuri .Exista vreun termen anume de depunere a plangerii,ordonanta de punere in miscare a actiunii penale fiind data in 08.09.2015? Mai adaug ca la data de 25.01.2016 a fost depusa o cerere de administrare probe cu nr. de inregistrare adresata prim procurorului ,precum si o cerere comunicare stadiu de rezolvare si urgentare a solutionarii plangerilor conexate in acest dosar,si nici pana la aceasta data neprimind niciun raspuns,mai mult,nici aceste cereri nu se regasesc in dosar.Mai ma puteti ajuta cu niste sfaturi?Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonante emise de org judiciar cercetare penala mary6 mary6 Buna ziua.Daca o plangere penala pt infractiunile de furt,amenintare,abuz de incredere,a fost respinsa de parchet de doua ori prin ordonanta in temeiul art ... (vezi toată discuția)
Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)
Recuzare si incompatibilitate org cerc. pen mary6 mary6 Buna ziua. Va rog respectuos sa-mi raspunde-ti si mie explicit la urmatoarele intrebari: -1. Faptul ca org de cercetare care a instrumentat dosarul/cercetarea ... (vezi toată discuția)