avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuzare si incompatibilitate org cerc. pen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

recuzare si incompatibilitate org cerc. pen

Buna ziua. Va rog respectuos sa-mi raspunde-ti si mie explicit la urmatoarele intrebari: -1. Faptul ca org de cercetare care a instrumentat dosarul/cercetarea penala in care sunt parte,el insusi este cercetat penal intr-un dosar penal in plina desfasurare privind mai multe infractiuni savarsite in si pe parcursul cercetarii penale in ce priveste speta mea,privind recuzarea si incompatibilitatea in ce priveste continuarea si completarii cercetarii penale in cauza,se incadreaza acesta potrivit disp. art.64 alin 1,lit f -exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea ii este afectata, NCPP . Intrebare:Pt. cele expuse mai sus,se poate incadra la incompatibilitate ,fiind posibila recuzarea? -2.Privitor la mentionarea eronata a numerelor de dosar,dispozitii,ordonante ,etc.,dat fiind faptul ca a fost emisa ordonanta dosar nr. x in care se dispune extindere cerc. penala impotriva suspectului ,,Vasilica",dar se redacteaza un referat cu acelasi nr.dosar x in care se propune continuarea cerc.pen. impotriva suspectului ,,Ionica" de aceasta data pt alte fapte presupuse savarsite asupra partii vatamate de ,,Vasilica",si care plangere inregistrata a partii vatamate a fost inregistrata cu un nr. z,acum in referatul privind pe ,,Ionica",aceleasi plangeri a partii vatamate inregistrata cu nr. z dat anterior,i se pune nr. de dosar x,cel din ordonanta cu vasilica,dar cercetarea se face pe Ionica.In opinia procurorului ,aceste ,,tergiversari si induceri in eroare" nr. de dosare,ordonante ,haotic administrate ,ce au avut ca efect conferirea calitatii de inculpat lui ,,Ionica",desi cel vizat era ,,Vasilica"care nu are nici o problema in acest dosar,toate aceste,, manevre" ale org. cerc. penala,in opinia procurorului sunt doar,,simple erori materiale",si considera ca un astfel de aspect nu creeaza consecinte ,in ce priveste legalitatea actelor efectuate.Drept urmare a fost respinsa plangerea subsemnatului impotriva actelor si solutiilor ,motivate la modul expus mai sus de catre procuror. Intrebare: Pot face contestatie impotriva acestei solutii ,la prim procuror? Cu mult respect,dati-mi sfaturi,sugestii,temeiuri legale.Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Cerere recuzare org.judiciar cerc.pen.respinsa mary6 mary6 Buna dimineata.Desi am mai initiat un topic legat de acelasi subiect,si intrucat nu am primit nici un raspuns,va supun atentiei urmatoarele ;Deoarece urmarirea ... (vezi toată discuția)
Schimbarea org. cercetare penala (ag.pol.jud.) mary6 mary6 Buna ziua. In calitate de inculpat intr-un dosar penal art 238 alin 1 si art 206 alin cp,in conditiile in care org. de cerc. pen. (ag.pol.jud.) ,este cercetat ... (vezi toată discuția)
Motiv recuzare procuror ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Sunt parte in 2 dosare penale, instrumentate de acelasi procuror. Dosarele penale au anumita legatura dar cererea de conexare mi-a fost refuzata. ... (vezi toată discuția)