avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Jigniri si mizerii pe site-ul unui ziar
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Jigniri si mizerii pe site-ul unui ziar

Buna ziua,
La un articol publicat in Curierul Zilei - Pitesti, referitor la disponibilizarile din Arpechim, au aparut comentarii defaimatoare si neadevarate, pe forumul ziarului, la adresa mai multor angajati.
Va rog frumos sa ma sfatuiti care este calea legala ( plangere penala, etc.) prin care sa pot obtine adresele de e-mail, IP-ul, etc. de unde s-au trimis comentariile jignitoare la adresa mea.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 16:19, 19 Noiembrie 2009
Avand in vedere situatia delicata pe care o mentionati din punctul dvs de vedere,
dar care ,conform practicii ,in foarte putine cazuri se aplica sanctiuni,este de preferat ca in baza documentelor sa contactati avocat specialist care poate
sa se pronunte asupra eventualelor dvs sanse de reusita,intr-o eventuala actionare in instanta a ziarului concomitent cu semnatarul articolului
Multumesc pentru promptitudine. Nu este vorba despre semnatarul articolului, ci despre alti salariati frustrati care au fost disponibilizati si care acum, pe site-ul ziarului, dandu-si nume fictive, improasca cu noroi, prin jigniri si minciuni ordinare ( as putea trece peste faptul ca ne face prosti, mafioti, corupti, dar sa-ti atace copiii:" Fi-sa e curva de la 12 ani" sau " X este cuplat cu colega de serviciu Y", deci minciuni care pot afecta viata familiala a unora dintre noi, acestea trebuiesc cumva sa fie reglementate si pedepsite) pe salariatii care au ramas la serviciu.
Ii rog pe specialistii de pe forum sau pe cei care au trecut prin situatii similare, sa-mi dea un sfat despre cum as putea sa-i descopar pe cei care au trimis aceste e-mailuri.
Va multumesc.
Adresa de IP apare in headul emailului. Identitatile IP-urilor (daca nu au fost trecute printr-un proxy) se afla de la provider pe baza de hotarare de la judecator.
Parerea mea s-o lasati balta nu merita efortul.
faceti plangere la politie si solicitati sa se obtina pe cale legala de la administratorii sitului datele de logare ale celor care au postat informatiile defaimatoare.

avocatul specializat ar fi indicat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomniere si defaimare pe forum online Ristina Ristina Am fost insultata si calomniata grav, cu acuze care daca ar fi adevarate mi- ar atrage pedepse legale, pe un forum online, pe numele meu real, nu pe nickul ... (vezi toată discuția)
Demersuri aflare posesor ip mauricius mauricius as dori niste lamuriri: 1. sa zicem ca postezi un mesaj la o stire de presa online(decent) dar acid la adresa unui director de institutie. Nu se cere adresa ... (vezi toată discuția)
Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)