Buna ziua, pe data de 30 dec. 2018 fiind in stare de ebrietate am intrat in magazinul kaufland de unde am luat 2 sticle de vin cugandul sa continui spritul. In drum spre case la raionul de drogherie am luat cateva produse cosmetice pe care le am bagat in buzunare. Am fost oprit de catre agentii de paza si invitat intr o camera. Am scos produsele din buzunar spunandu le ca uitat sa le scot la case ca sa le cumpar. Unul din agenti a vorbit cu seful de magazin dar acesta nu a fost de acord pentru achitarea produselor. A fost chemata politia care m. a dus la sectie, am fost fotografiat, am prentat si audiat. Am recunoscut furtul dar nu am vrut sa dau alte declaratii. Doua saptamani mai tarziu am fost chemat la sectie pentru audieri. Mentionez ca mai am o fapta identica in 2016 care sa solutionat cu NUP. La audieri am dat o declaratie cum ca am uitat sa scot produsele din buzunar pentru a le platii fiind ocupat cu o mana avand sticlele de vin si tot odata folosind telefonu. Mi sa adus la cunastinta ca sunt inculpat iar incadrea mi sa schimbat din furt in furt calificat litera b adica pe timp de noapte ceea ce nu prea i corect in Kaufland fiind aceeasi lumina constanta artificiala indiferent de ora.Intrebarile mele sunt: la ce pedeapsa sa ma astept( cel mai sumbru scenariu) sa incerc o mediere cu Kauflandul(se stie ca einu prea accepta impacari) se impune angajarea unui avocat? Valoarea prejudiciului este de 120 de lei recuperat. Am un loc de munca stabil cu peste 20 de ani vechime. Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.
Mirrella P.
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt cateva prostii pe care le-ati facut pentru ca n-ati avut avocat. Ati recunoscut furtul, cand puteati sa nu faceti nicio declaratie sau sa spuneti de la bun inceput ca ati intentionat sa le dati la casa pentru achitare, nu sa le furati si ca erati in stare de ebrietate si pur si simplu ati uitat. Luati-va neaparat avocat. Nu stiu ce poate sa se intample pentru suma de 120 de lei, e adevarat, valoarea nu e mare, dar fapta in sine e fapta, cel mai probabil nu veti fi arestat, veti primi un minim de pedeapsa cu suspendare, dar veti ramane aiurea cu cazierul patat. Discutati cu seful de la Kaufland, poate i se face mila si va va ierta.
Daca mai aveti o fapta similara in 2016, indiferent de NUP, nu ma mir ca ati fost incadrat cum ati fost. Puteati spune ca sunteti cleptoman, adica adunati lucruri si uitati pentru ce le-ati adunat sau ceva de genul. Si nu mai mergeti la cumparaturi in stare de ebrietate, ca daca dau peste dvs., chem paza. Serios, acum invocati serviciul stabil de 20 de ani, atunci nu v-a pasat.
Stimata doamna, aveti perfecta dreptate in legatura cu mersul la cumparaturi in stare de ebrietate, dar sa stiti ca eu sunt un ametit si treaz. In sensul ca plec fregvent cu tel de serviciu in buzunar cand ar trebui sa l predau la schimbul de tura sau i mi uit lucruri la munca cum ar fi telefonul personal sau borseta si exemplele sunt multe. Tot ce stiu ca treaz nu as fura un ac .Numai gandul i mi da fiori.Ar fi ideal sa mi se de a o interdictie pe viata in hipermaketuri si in felul acesta as scapa de corvoada cumparaturilor. Iau antidepresive de 9 ani si in combinatie cu alcoolul....Nu incerc sa ma scuz dar .....o mie de vorbe 2 bani nu mai fac. Mi am pierdut linistea de cand am facut ce am facut si caut un sfat, un ajutor pe acest forum.
Mediere nu o sa faceti deoarece aceasta firma nu accepta medierea.
Ei vor ca cei ca dvs. sa ajunga dupa gratii.
Apelați la avocat după ce va convingeti ca medierea ă eșuat doar ca va costa bani si mediatorul si este bine sa aveti grija sa nu rămâneți fără bani de avocat.
Furt supermarket
savinescu123
Buna ziua, pe data de 30 dec. 2018 fiind in stare de ebrietate am intrat in magazinul kaufland de unde am luat 2 sticle de vin cugandul sa continui spritul. In ... (vezi toată discuția)