avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzație penală (furt din supermarket) pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzație penală (furt din supermarket) pe nedrept

Bună ziua! Am și eu o problemã și aș dori să îmi cunosc mai bine drepturile și ce ar trebui să fac. Săptămâna trecută am fost la Kaufland după cumpărături. O doamnă paznic a venit la mine fără să dea prea multe explicații și m-a dus pe mine și alte 2 persoane într-o cameră, a spus că este un control de rutină și că i s-a părut că m-a observat pe cameră la secțiunea de carcase. A verificat produsele ce le-am cumpărat urmărind pe bon, apoi m-a rugat să scot tot ce am la mine și așa am făcut. A pus ochii pe o cutie de bomboane luată cu 2 zile în urmă de la reducere, se observa de asemenea cât este de uzată la cum a stat doar în buzunar. A plecat cu cutia și m-a încuiat în acea încăpere. După o vreme a venit și poliția luându-mi declarația, atunci ei au întrebat-o pe respectiva dacă are dovada pe camere și a spus că nu dar că sigur am luat deoarece se desfac tot felul de produse în magazin și spunând în continuare că mai au produsul în magazin însă evident nu-l mai aveau în magazin cu eticheta de reducere. În cele din urmă noi am căutat prin portofel cu speranța că nu am aruncat bonul și spre bucuria mea îl aveam și l-am înmânat domnilor care au dat voie respectivei să facă o copie și a fost rugată să le aducă plângerea, originalul a rămas la domni care au notat totul cu lux de amănunt în declarație. Am dovedit că sunt nvinovată, însă azi am aflat că cineva din partea poliției a fost să întrebe vecinii dacă am un comportament inadecvat și de asemenea m-au sunat și m-au chemat la secție 'să discutăm despre ce s-a întâmplat'. Ce se va întâmpla? De ce au trecut pe la vecini dacă am demonstrat că acea cutie am plătit-o? Aș putea depune plângere împotriva doamnei pentru că a susținut la început că m-a văzut pe cameră și pentru daune morale? Ce e bine să zic și ce nu când voi merge la secție? De asemenea ce drepturi am în acest caz?
Cel mai recent răspuns: mystic , utilizator 11:34, 14 Februarie 2017
Aveti dreptul sa mergeti insotita de un avocat iar de declarat sa declarati numai adevarul. Politia are dreptul sa efectueze cercetari din moment ce au fost sesizati.
Va puteti indrepta apoi impotriva persoanei sau firmei de paza in cazul in care considerati ca v-a fost cauzat un prejudiciu de imagine. Discutati cu avocatul.
Perchezitia trebuia efectuata in prezenta unui martor si ulterior , cu ajutorul martorului sa-i actionati in instanta pentru prejudiciu de imagine . Trebuia din start sa solicitati ca perchezitia sa fie facuta numai in prezenta unui martor.
Nu am înțeles ce s-a stabilit cu privire la bunul care au zis ca e sustras.

Dacă sunteți nevinovat și ați fost percheziționat pe nedrept aveți dreptul la daune morale pentru prejudiciu de imagine.

Practic ei trebuie sa dovedeasca ca ati furat bunul.

Politia ce a făcut?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hai sa stabilim de la inceput cum stau lucrurile, in primul rand in momentul in care intrati in supermarket-uri lasati in cusetele speciale produsele cumparate cu alta ocazie din magazinul respectiv sau din alta parte, daca totusi nu doriti, mergeti la agentul de paza care lipeste pe produs dovada ca ati intrat cu el sau daca aveti o sacosa cu mai multe produse exista posibilitatea sa fie sigilata, daca procedati asa discutia de fata nu mai avea loc.
Ati fost oprita de agentul de paza deoarece probabil ati avut o atitudine dubioasa prin magazin sau poate va cunosc din alte imprejurari, de regula, nu opresc persoane aiurea.
Ce povestiti dvs este un mod cunoscut de operare al hotilor-”gainari”, in sensul ca se intra in magazin doar cu bonul unui produs cumparat anterior si se incearca sustragerea acelui produs, daca hotul este depistat, arata bonul in speranta ca scapa. Daca nu sunt martori care sa il fi vazut cand l-a sustras, iar camerele de supraveghere nu surprind evenimentul, chiar scapa.
Acum, eu nu incerc sa va acuz pe dvs, dar neprocedand la modul pe care vi l-am expus la inceput, asupra dvs planeaza o suspiciune si m-am cam saturat sa dau sfaturi in astfel de imprejurari in care nu se respecta un minim de diligenta din partea celor care se confrunta cu astfel de probleme, invatati sa respectati daca vreti sa fiti respectati!
verificarea imaginilor se face din momentul in care ati intrat in magazin si pana ati fost dusa in biroul de paza pentru perchezitii. nu este necesar sa angajati avocat. este obligatoriu ca, in instanta sa solicitati inregistrarile din momentul in care ati intrat in magazin si pana ati iesit. de asemenea, solicitati, in cazul in care (sigur, daca este adevarat ce ati relatat) veti castiga procesul, daune morale foarte mari. nu este obligatoriu sa utilizati dulapul daca nu aveti produse voluminoase. daca stiti ca aveti produse identice cu cele din magazinul in care vreti sa intrati, puteti solicita agentilor de paza sa va lipeasca de codul de bare un sticker cu stampila magazinului sau a firmei de paza.

Alte discuții în legătură

Au voie agentii de paza si protectie la perchezitie corporala? olteanudaniela olteanudaniela Buna ziua am cateva intrebari care as dori,daca se poate sa imi raspundeti.Locuiesc vis-a-vis de unul dintre lanturile de supermarketur Kaufland, vizitez ... (vezi toată discuția)
Problemă cu paznicul de la un magazin alex68 alex68 Vă adresez rugămintea să mă sfătuiţi cum şi la cine pot depune o sesizare împotriva paznicului de la un magazin de modă aflat în incinta unui mall. ... (vezi toată discuția)
Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in alt magazin (pentru ca nu aveam bonul la mine) ContSters350169 ContSters350169 Buna ziua, Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un ... (vezi toată discuția)