avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vârstă și stagiul de cotizare handicap ulterior
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vârstă și stagiul de cotizare handicap ulterior

Bună ziua.Sunt născută în 3 decembrie 1961. In anul 2011 am ieșit în pensie de invaliditate grad 2 cu 30 ani și 6 luni vechime in munca.In anul 2014 am fost încadrată în grad accentuat de handicap.As dorii sa știu care e vârstă de pensionare și cât este stagiul de cotizare in cazul meu.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:45, 27 Ianuarie 2019
Pentru a beneficia de reducerea varstei, trebuie sa dovediti ca ati lucrat 2/3 din stagiul complet, in conditii de handicap accentuat.
In octombrie CCR a declarat neconstituțional sintagma preexistent calității de asigurat
Eu nu am spus nimic de termenul "preexistent".
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2019
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vârsta de pensionare bluetender bluetender Buna seara. Aş dori să ştiu care ar fi vârsta de pensionare în urmatoarea speţă: Un vecin ma rugat să mă interesez, la ce vârstă ar putea ieşi ... (vezi toată discuția)
Handicap preexistent calitatii de asigurat nyflorin nyflorin Buna ziua, Ma numesc N.F., sunt din Slatina. Sunt persoana cu handicap gradul accentuat. Handicapul il am din nastere. Am certificat de handicap preexistent ... (vezi toată discuția)
Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)