avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Revocare presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Revocare presedinte

Buna ziua,

In ce conditii si cum se poate revoca un presedinte al AP din functia sa? Este suficienta propunerea catorva oameni in timpul unei AG pentru inlcouirea sa, doar pentru ca nu le place de presedinte?
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 11:12, 27 Ianuarie 2019
In primul rand trebuie sa existe un motiv , o cauza si apoi se supune la vot - nu ca imi place sau nu - asa cred eu .
Si care ar putea fi motivele demne de a se supune la vot revocarea unui presedinte?
Bogdan_86: tu trebuie sa stii asta cel mai bine.
Nu exista un motiv intemeiat, ci mai mult pareri personale.

Vreau sa cunosc cat mai bine datele unei astfel de situatii.
Se specifica undeva in lege motivele pentru care un presedinte poate fi revocat din functie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Bogdan_86, utilizator
Adunarea generala a membrilor proprietari poate dispune revocarea presedintelui de asociatie in conditiile in care se invoca motive intemeiate=incalcarea dispozitiilor in domeniu,exercitarea cu rea credinta a atributiilor afarente functiei

Alte discuții în legătură

Revocare comitet executiv Marius Campeanu Marius Campeanu Buna seara. Suntem o Asociatie de proprietari cu aproximativ 100 de membrii, acum un an a fost ales un nou Comitet executiv si un nou Presedinte. Dupa alegeri ... (vezi toată discuția)
Acord vecini de bloc vgeorge vgeorge In baza carei legi (numarul legii si articolul) trebuie acordul locatarilor unui bloc pentru montarea unei statii de dedurizare a apei sau pentru orice alta ... (vezi toată discuția)
Schimbarea președintelui asociației de proprietari Marinescu Niculae Marinescu Niculae Se poate schimba președintele daca acesta refuza să pună n aplicare o hotărâre a Asociației? (vezi toată discuția)