avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu permanent
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu permanent

Va supun atentiei o situatie neclara pentru mine:
O societate comerciala cu sediul social in Italia are ca administrator un cetatean italian, rezident in Romania. Respectiva persoana este remunerata pentru activitatea de administrare prestata si in acelasi timp primeste o diurna de la societatea italiana pentru faptul ca isi desfasoara activitatea din Romania unde are rezidenta.
Intrebarea mea este daca se considera ca societatea italiana are un sediu permanent in Romania, materializat in locul de conducere. Daca da, ce obligatii are fata de statul roman.

Va multumesc.
daca societatea are sediul in Italia, persoanele implicate legal dau socoteala dupa legislatia italiana si daca societatea are sediul in Romania (numai daca aveti societatea inregistrata in tara) si daca acesta este cazul, chiar si italianul (daca e implicat legal in firma) trebuie sa dea socoteala in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate activa cu i.i. sau p.f.a. in comunitatea europeana? ContSters158415 ContSters158415 De exemplu, daca am o Intreprindere Individuala cu profil Servicii de Curatenie. ea fiind inregistrata in RO, avand si codul de TVA eliberat (acesta fiind util ... (vezi toată discuția)
Tva este obligatoriu de platit daca... ? egidio egidio Am urmatoarea problema,am societate in Romania platitoare de TVA inscrisa in vies lucrez in Italia ca si prestator de servicii,pentru o societate italiana ... (vezi toată discuția)
Cum se poate un cetatean italian sa isi faca firma in romania? sorynvl sorynvl va rog , vreau si eu detalii cum poate un cetatean italian sa isi faca o firma in romania. ii va trebui mai intai permis de sedere in romania , sau este de ... (vezi toată discuția)