avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Facultate de Drept in alta tara, concurs magistratura ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Facultate de Drept in alta tara, concurs magistratura in Romania.

Buna seara. Sunt anul doi la Drept la o facultate din strainatate, mai exact Italia (sunt aici de la varsta de 9 ani iar in prezent am 21). Obiectivul meu este sa devin magistrat, mai exact procuror, o data cu terminarea studiilor, singura problema este ca nu pot accesa la magistratura din Italia pentru ca nu am cetatenia italiana (pentru ca nu o doresc, avand in vedere ca peste cativa ani vreau sa ma intorc acasa, in Romania). Intrebarea mea este daca pot participa la concursurile de magistratura in Romania cu diploma de la facultatea de Drept din Italia? Sau daca in acesti ani decid sa accesez la magistratura din Italia, aceasta profesie va fi recunoscuta in Romania.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:05, 27 Ianuarie 2019
Problema este ca trebuie să cunoașteți legea romana.
Nu dati concurs pe legea italiană.

Mai bine faceti in Italia ce vreti si scoateți si mai multi bani.
Legea nu distinge, printre conditiile inscrierii la concurs se afla si "licentiat in drept", cel mai probabil diploma dvs. va fi recunoscuta aici, dupa niste demersuri birocratice pe la Ministerul Invatamantului.
Dar materiile sunt diferite, bibliografia e stufoasa, exhaustiva, examenele aici sunt aproape imposibil de luat, si salariile mici in comparatie cu alte tari europene.
Si sfatul meu este sa dobanditi cetatenia si sa incercati acolo.
Nici daca deveniti acolo magistrat, nu va ajuta cu nimic aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate de drept in strainatate, posibilitati in romania. Ana maria3798 Ana maria3798 Buna seara. Sunt anul doi la Drept la o facultate din strainatate, mai exact Italia (sunt aici de la varsta de 9 ani) iar in prezent am 21. Obiectivul meu este ... (vezi toată discuția)
Procuror 7jellies 7jellies As avea si eu o intrebare, pentru cine se pricepe...daca termin o facultate de administratie publica si un master in drept civil sau penal as putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Academia de politie si facultatea de drept Imanent Imanent - Este posibil sa faci Academia de Politie paralel cu Dreptul (la zi, nu la distanta)? - Daca termin Academiei de Politie, specializarea drept, pot ... (vezi toată discuția)