avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nuda proprietate

Buna. Detin un contract de nuda proprietate(vanzare-cumparare), prin care eu nu am nici o alta obligatie fata de uzufructor(vanzator), decat aceea de inmormantare in momentul decesului.
Daca nu aflu la timp de decesul uzufructorului si se ocupa altcineva de obligatiile care-mi revin, acea persoana poate ataca contractul de vanzare-cumparare?(eu voi fi dispusa, daca se intampla acest lucru sa suport toate cheltuielile catre persoana care se ocupa de ritualul de inmormantare)
Mentionez ca uzufructorul nu are sot, parinti, copii care ar putea sa aiba dreptul legal de a ataca acest contract.
Intreb acest lucru deoarece uzufructorul, a incercat sa ma convinga in trecut sa renunt la contract, iar in prezent nu imi permite sa o vizitez astfel incat sa fiu la curent cu starea sa de sanatate...
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Plata taxe si impozite locale ContSters448896 ContSters448896 Buna ziua! In cazul unui contract de vanzare-cumparare, cumparatorul intra in stapanirea de drept asupra imobilului cumparat, urmand ca in stapanirea de fapt ... (vezi toată discuția)
ajutorul de inmormantare - motiv de partaj costellilicamy costellilicamy buna ziua.santem 4 frati.parintii au decedat.deoarece aveam contract de vanzare cumparare cu intretinere pe casa ,eu am platit toate cele necesare.a ramas ca ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate smileylory smileylory Buna. Detin un contract de nuda proprietate(vanzare-cumparare), prin care eu nu am nici o alta obligatie fata de uzufructor(vanzator), decat aceea de ... (vezi toată discuția)