avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nuda proprietate

Buna. Detin un contract de nuda proprietate(vanzare-cumparare), prin care eu nu am nici o alta obligatie fata de uzufructor(vanzator), decat aceea de inmormantare in momentul decesului.
Daca intamplator voi deceda eu inaintea vanzatorului(vanzatorul nu are alte rude care sa preia mostenirea gen: parinti, sot, sau copii...mai are doar frati), nuda proprietate va putea fi mostenita de sotul sau copilul meu(as vrea sa fac un act notarial in privinta asta)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: smileylory , utilizator 08:23, 29 Iulie 2015
Mostenitorii dvs. mostenesc nuda proprietate fara sa faceti niciun act, mostenesc prin efectul legii. Iar uzufructul va inceta la moartea uzufructuarului.
Multumesc frumos
Se transmite catre mostenitori, obligatia de inmormantare a uzufructarului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu drept uzufruct laura1016 laura1016 Buna ziua, Deci : drept de Uzufruct facut pe intreg imobilulul , adica 100% ; prin document de mostenitor , la uzufructar vine 25% din proprietatea nuda ... (vezi toată discuția)
Uzufruct imobiliar alinasatmari alinasatmari buna ziua. dorim sa cumparam un apartament asupra caruia exista si un drept de uzufruct detinut de bunica proprietarului. la ce ar trebui sa fim atenti? (vezi toată discuția)
Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)