Deci : drept de Uzufruct facut pe intreg imobilulul , adica 100% ; prin document de mostenitor , la uzufructar vine 25% din proprietatea nuda . Deci , pentru 25% , uzufructarul va fi si proprietar .
Ce se va intimpla in continuare ?
Dreptul de uzufruct va fi in continuare activ pe restul de 75% ?
Trebuie facut un document care sa arate ce reprezinta 25% si ce reprezinta 75% ?
Sau poate o declaratie din partea uzufructarului ?
Trebuie facuta departajarea ?
Care ar fi procedura in acest caz ?
Eu inteleg ca cel care a vandut si-a pastrat dreptul de uzufruct, iar cel care a cumparat si avea doar nuda, acum a decedat, iar uzufructuarul e printre mostenitori. Uzufructuarul e cu dreptul lui in continuare si are si 25% din nuda proprietate. Nu are niciun interes sa actioneze in vreun fel, uzufructuarul oricum foloseste toata casa. Doar daca vrea sa fie proprietar pe tot, cere iesirea din indiviziune si are de platit 3/4 din cat valoreaza nuda proprietate.
Cel , care instituit uzufructul , si-a pastrat pentru el proprietatea nuda si a cedat dreptul de uzufruct . S-a facut un contract , fara sa fie vinzare sau alta obligatie . Acum este in virsta si ma gindesc pentru viitor. Nu este vinzare , sau alta notificare de obligatie in schimb .
Deci.....o persoana a instituit prin conventie drept de uzufruct cu titlu gratuit unei alte persoane, el ramanand cu nuda proprietate. Daca nudul proprietar decedeaza,mostenitorii lui legali vor avea nuda proprietate, respectand dreptul de uzufruct al persoanei respective. Uzufructul daca nu este specificat ca se constituie pe o perioada limitata de timp este viager, adica inceteaza la decesul uzufructuarului si nu va trece in masa succesorala a acestuia.
Uzufruct viager
marcelini
Uzufructul poate instraina(vinde sau dona) o proprietate pe care a facut-o impreuna cu familia?Daca da,in ce conditii?Ce acte sunt necesare pentru a preveni ... (vezi toată discuția)