avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrari contabile pentru niste sume poprite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrari contabile pentru niste sume poprite

Buna ziua,
Am pe extras niste sume poprite si nu imi dau seama pt ce contributii sunt.
Fosta contabila le trecea in 5125.
Mentionez ca nu am decizie de la ANAF.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Serbanstefan21 , utilizator 15:45, 29 Ianuarie 2019
aceste sume sunt puse de contabila, pe drum (#in clarificare#) trebuie neaparat vazut extrasul de cont si documentul anexat la aceaste popriri .
exista extrasul de cont dar nu si document anexat.
Am inteles ca,daca nu primesti decizie de la ANAF pentru aceste popriri(contributii) trebuie sa iei fisa de la ei,ceea ce am si facut .
La rubrica popriri imi apar sumele care se regasesc si in contabilitate insa nu stiu ce repezinta.
Am luat toata fisa si am verificat insa nu imi dau seama ce reprezinta.
Este vre o probl .daca le atribui eu ,adica le impart la iecare contributiein parte?
dar totusi in extras ar trebui sa fie o minima informatie: pentru cine s-au facut aceste plati.Daca in balanta la conturile de datorii din contributii, sunt solduri creditoare, atunci se pot face aceste distribuiri de care vorbiti( cu conditia ca ANAF-ul sa nu va aibe datornici, deci sa nu fiti in fisa cu datorii din contributii neplatite )
In extras nu scrie nimic iar in balanta sunt restante la CAS si CASS .
In fisa de la ANAf la sf fiecarei contributii suma este 0 doar cateva dobanzi si penalitati deci in concluzie ei au repartizat acesti bani.Cum sa i distribui habar nu am.
Oare trebuie mers la ei?
daca se confirma de catre cei de la Anaf ca nu aveti datorii, atunci faceti 431= 5125 cu fiecare suma din creditul ct. de contributii.

Alte discuții în legătură

Contributii Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua. Am reglat balanta dupa fisa Anaf si am niste sume care pe care le am inreg in 4482=4316 si acum in balanta am sold debitor - 1000 lei Ce ar ... (vezi toată discuția)
Corectare solduri contributii dupa sold fisa sintetica anaf danielanegutescu danielanegutescu Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire:am neconcordante intre soldurile din balanta si soldurile confirmate de anaf din cauza popririlor din cont.la 30.06.2011 ... (vezi toată discuția)
Regularizari in balanta cactusul cactusul Va rog sa ma ajutati in cele doua cazuri. Primul caz cand in balanta contabila am solduri (asigurari sociale 431) mai mici decat in fisa analitica de la ... (vezi toată discuția)