avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obtinere documente de la firma care nu mai exista
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obtinere documente de la firma care nu mai exista

Buna ziua!

Tatal meu a lucrat la Intreprinderea Tilib Bucuresti - Santierul 8 Timisoara, intre anii 1978 si 1986 incadrat in munca grupa II. Urmeaza sa iasa la pensie peste 2 ani si are nevoie de adeverinta de la firma respectiva care sa ateste incadrarea in munca grupa II pe anii respectivi.
De unde poate obtine acest lucru? A fost la ITM, arhivele nationale,ORC etc nimeni nu stie nimic. Am studiat parcursul firmei respective(care a fost de stat) si dupa revolutie s-au infiintat firme private cu denumiri asemanatoare. Am sunat la majoritatea dintre ele dar unele spun ca nu au, la altele nu raspunde nimeni niciodata la telefon sau nu mai exista nici acelea, una singura a spus ceva concret... a dat numarul de telefon al unei persoane din Arad care spun ei ca a fost omul de legatura care a preluat arhivele doar ca nici la acel numar de telefon nu raspunde nimeni niciodata.

Ce se poate face? El pe cartea de munca are anii trecuti inclusiv incadrarea doar ca are nevoie si de adeverinta.
Unde trebuie sa se mai adreseze?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 28 Ianuarie 2019
Pentru ce mai este nevoie de adeverinta, daca perioada este mentionata in carnetul de munca? ... Legea este clara : Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.(art.279 alin.1 C.mun.)

Dovedirea perioadelor de activitate desfășurate în locurile de muncă și activitățile ce se încadrează în grupele I și II de muncă în vederea pensionării se fac pe baza înregistrării acestora în carnetul de muncă sau daca nu au fost inregistrate in carnetul de munca cu adeverințele care atestă încadrarea persoanelor în fostele grupe I și/sau a II a de muncă .

Incercati la :
GRANDTEX SRL din Arad Str. Gladiator 6.....este una din societatile de arhivare din ARAD.

sau
Cabinet Individual de Insolvenţă Săvoiu Iulian, cod de identificare fiscală 26935608, cu sediul în Bucureşti, str. Veteranilor, nr. 10, bl. C2, sc.1, et.6, ap.25, sector 6, număr de înscriere în Tabloul Practicienilor în Insolvenţă: 1B2722, tel 0730024551, fax 031/800.44.10, e-mail iuliansavoiu@yahoo.com, administrator judiciar al SC TILIB SA.

SC TILIB SA.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, tatal meu urmeaza sa se pensioneze si are nevoie de ... anttony anttony Buna ziua, Tatal meu urmeaza sa se pensioneze si are nevoie de adeverinte de vechime de la mai multe societati la care a lucrat in trecut (intre anii ... (vezi toată discuția)
Adeverinta sporuri dosar pensionare crisan_ms crisan_ms Buna ziua! In perioada 1988-1996 am fost angajat la SIDERCA S.A. Călărași. Perioada lucrată este mentionată în Carnetul de Muncă ca fiind încadrată ... (vezi toată discuția)
Caut arhiva timb bucuresti ghinitamanole ghinitamanole am fost angajat in 1972 si ca tot omu vreau sa ies la pensie.. nu o gasesc nu dau de ea.. stie cineva de aceasta firma unde se gaseste arhiva? (vezi toată discuția)