Buna ziua!
Am 52 de ani si am credite contractate la mai multe banci, atat pe PF cat si PJ, luate incepand cu 2009. Din 2013 nu am mai putut plati nici un ban, nicaieri. In 2015 a trebuit sa inchid SC_ul avut, din diverse motive: clienti rau-platnici, clienti care au fugit cu marfa si nu am mai dat de ei (nu am actionat in judecata si nici la executor), stare economica generala care nu a mai permis incasarii pentru achitare rate si dezvoltarea firmei, etc.)
Acele datorii au fost trecute pe persoana fizica (ca fost administrator) si au fost revandute cu comisioane si dobanzi infernale catre alti “cumparatori” de credite, care la randul lor au accesat de-a lungul timpului diversi executori judecatoresti.
Avand o varsta nu tocmai tanara, am reusit cu greu sa lucrez pe parcursul anului 2016 cu contract de munca.
Un executor, care gestiona/urmarea un rest de credit in valoare de 15.000 (credit initial de 20.000 lei), a instituit poprire pe salariu pe parcursul anului 2016, eu platind jumatate din salariu, adica suma totala de cca 5400 lei in acel an 2016. In acest fel, datoria catre acea banca + cheltuielile cu executarea(poprirea), ajunsesera la cca 18.500 lei.
Din acesti 18.500, au fost virati/platiti (prin blocare la angajator in urma titlului de executare silita prin poprire pe salariu), acei 5400 lei, ramanand rest de plata (sold), cca 18.000.
De atunci, din 2016, nu am mai reusit sa gasesc de munca.
Intrebari:
1. este legal ca alti executor i sau chiar acelasi executor sa reinceapa procesul de urmarire a executarii prin poprire pe salariu la sursa, adaugand iar si iar aceleasi cheltuieli de executare(cca 3500 lei), eu practic luand-o de la capat cu sumele de plata , in condiiile in care deja platisem 5400 lei ?
2. este legal, ca o societate de leasing, la care am avut contract de leasing pe 5 ani, pentru un Logan Van, SH si care a fost restituit fizic in conditii tehnice bune ( adica masina se putea conduce, nu avea lovituri, parbriz spart, etc), si cu toate astea sa raman dator si acolo inca 7100 lei, suma de 7100 de lei reprezentand valoarea pe care nu am mai putut sa o platesc ?
In plus, ma aflu in Biroul de Credit, neputand sa deschid nici un cont bancar de foarte multi ani.