avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociat unic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociat unic

Daca o persoana este asociat unic la o societate are automat si calitatea de angajat la acea firma? Am desemnat asociatul unic ca si personal personal impplicat in realizarea unei lucrari la o licitatie si autoritatea contractanta imi cere copie dupa contractul de munca sau de prestari servicii.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:48, 18 Noiembrie 2009
Nimeni nu poate avea automat calitatea de angajat!!
in cazul asociatului unic care are si calitatea de administrator, fie incheiati un contract de munca si il inregistrati la ITM, fie un alt tip de contract: de prestarii servicii de management, de administrator, pe care il inregistrati la Finante, etc. in care se stabileste, pe langa obligatiile pe care le implica admmistrarea firmei, si plata unei indemnizatii, acesta fiind venitul obtinut de persoana fizica.
Da asa este. Dar daca nu are contract de munca poate fi desemnata ca si personal angrenat in realizarea unei lucrari?
Daca nu are niciun fel de contract pentru prestarea unei activitati in folosul societatii, atunci inseamna ca asociatul unic respectiv este un simplu investitor (dpdv legal). Cum el nu are nicio functie decizionala sau executiva in societate, atunci nu poate fi desemnat sa realizeze o lucrare (practic sa reprezinte societatea, deoarece ea este contractata sa realizeze lucrarea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare microintreprindere icsys icsys Cum spuneam si in alt topic, doresc sa imi deschid un SRL in care sunt unic asociat, pe care sa il declar microintreprindere. Una din conditii este sa am ... (vezi toată discuția)
Administrator sau manager? gabi_6y gabi_6y va rog sa-mi raspundeti daca un asociat unic al unei societati poate fi managerul acesteia, daca poate realiza activitatile din domeniul de activitate , cum as ... (vezi toată discuția)
Managerul de proprietate Marin Badea Marin Badea -poate lucra cu contract de prestari servicii?, fara a fi p.f.a.,a.f.,i.m.m.? Multumesc (vezi toată discuția)