avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire drepturi.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire drepturi.

Buna ziua !

Vreau sa va intreb scurt si concis ....
Sotul a decedat si avea o casa dinainte casotoriei cu sotia lui.
Are dreptul sotia la acest bun ?
Daca da in ce procent din acest bun. Ceilalti membri ai familiei sotului (mama , tata , frati surori ) au dreptul la o cota parte din aceasta casa ?
Sotul decedat avea un copil care a fost adoptat de altcineva , si sotul decedat la dezmostenit.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dragomir Matei-Ionuț , utilizator 12:29, 29 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soția 1/3, părinții 1/3 și frații 1/3.
Daca aceasta casa a fost cumparata in timpul casatoriei cu fosta sotie, aceasta are partea ei de 1/2. Ea nu vine la mostenire.
Restul de 1/2 intra in masa succesorala, care se imparte intre dvs., parintii si fratii/surorile sotului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ana-Maria Dutescu a scris:

Daca aceasta casa a fost cumparata in timpul casatoriei cu fosta sotie, aceasta are partea ei de 1/2. Ea nu vine la mostenire.

Si de ce nu vine sotia la mostenire?
Casa a fost cumparata inaintea casatoriei cu 1 an ei traind in concubinaj in perioada cand a fost cumparata casa de catre sotul decedat
Daca ulterior s-au casatorit legal si la data decesului, tatal dvs era casatorit, sotia supravietuitoare are dreptul la o cota din masa succesorala, dupa cum am precizat mai sus.

Alte discuții în legătură

Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cote succesiune Mitika56 Mitika56 Tata-l meu, recasatorit cumpara apartamentul in care locuieste cu noua sotie, sotia dobandeste prin mosterie un apartament de la parintii sai. Sotia moare (nu ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)