avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi s-a eliberat dovada înlocuitoare a permisului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi s-a eliberat dovada înlocuitoare a permisului înainte de a mi se preleva probe biologice (probe ținute apoi 3 zile în postul de poliție, lângă sobă). Am mers pe recunoaștere și am fost condamnat 1 an cu suspendare, mai pot face ceva?

Buna ziua...am fost condamnat pt o alcoolemie de 1.65 ..la 1 an cu suspendare..dupa ce avocatul și polițistul au spus să merg pe recunoaștere...problema e ca nu a fost asa...la ora 17 am avut accidentul la care nu au fost victime la ora 18 mi sa eliberat dovada la 19 .45..am suflat în etilotest..si la ora 21.30 mi sa prelevate probele biologice...intrebarea este...cum poate să elibereze dovadă înainte de a recolta probele biologice..mentionez ca sângele ă stat de vineri seară până luni la amiază în postul de pol.langa sobă nu la un frigider...ce pot face ? Va multumesc...
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua..la data de 17 martie 2017 ora 17 am acordat o mașină evitând un câine într-un sat din jud Bacău ..a venit polițistul din sat i-am dat actele și am plecat acasă să caut o platformă să ridic mașina.inteleganduma cu celălalt să facem amiabilă...cei drept bausem 200 ml coniac..am ajuns acasă a durat până să vină platforma și am mai băut știind că nu am nici o treabă...la ora 19 au venit polițiștii să mă ducă la etilotest dar îmi eliberate dovada la ora 18..am ajuns la etilotest la 19.30..unde a ieșit 0.66 alcool apoi la spitalul județean la ora 21..fiind vineri seară au luat probele de sânge și le-au ținut în postul de poliție sub un birou lîngă o sobă până luni la amiază...pe timpul cercetării avocatul și polițistul au zis sa merg pe recunoaștere că e mai simplu să-mi recuperez permisul fiind profesionist de 27 ani fără nici o abatere...mam judecat la Buhusi unde am primit 1 an si 6 luni cu suspendare iar la curtea de apel pe 25 septembrie 2018 mi-a dat 1 an cu suspendare și 2 ani Probatiune...Ce aș mai putea face ? Cu polițistul care nu a respectat normele ministrului sanatatii și cu dovada eliberată fără probe? Va multumesc ...
Ati declarat ca ati consumat bauturi alcoolice dupa accident? Daca da, inseamna ca s-a retinut ca ati incalcat prevederile art. 78 din OUG 195/2002.
ART. 78*)
(1) Conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, instructorului auto atestat care se află în procesul de instruire practică a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi examinatorului autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere sau pentru oricare dintre categoriile acestuia, implicaţi într-un accident de circulaţie, le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.
(2) În situaţia în care nu sunt respectate dispoziţiile alin. (1), se consideră că rezultatele testului sau ale analizei probelor biologice recoltate reflectă starea conducătorului, a instructorului auto sau a examinatorului respectiv în momentul producerii accidentului.

Cu polițistul care nu a respectat normele ministrului sanatatii și cu dovada eliberată fără probe?

Trebuia sa contestati aceste aspecte in faza de up si cel tarziu in camera preliminara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
Etilotest Utilizatoran2015 Utilizatoran2015 In cazul in care etilotestul arata 0.00, in sange mai exista alcool? (vezi toată discuția)
Lamurire sorinmarius sorinmarius Salut. Anul trecut prin martie tatal meu a fost implicat intr-un accident,defapt o mica derapare dupa care a lovit zapada de pe marginea drumului.Incidentul ... (vezi toată discuția)