avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculează concediu prenatal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculează concediu prenatal?

Buna ziua, sunt angajata la o firma de distribuție de 3 ani, pe postul operator calculator. Sunt însărcinată in 39 de săptămâni, și chiar de la începutul sarcinii din 1 Iunie am intrat in concediu medical , din 15 August am fost in concediu de risc maternal, iar din 1 Decembrie sunt in concediu prenatal.
Întrebarea mea este dacă de la 1 Decembrie de când am intrat in concediu prenatal se schimba modul de a calcula concediul fata de lunile anterioare in care am fost in concediu de risc? Pentru ca eu toate lunile fie ca am fost in concediu medical sau de risc , am încasat lunar aproximativ 2000 lei, iar acum pentru luna Decembrie fiind prima luna cu concediu prenatal am încasat doar 1300 lei, și mi se pare foarte mare diferența fata de celalalte luni din Iunie și pana in Noiembrie când tot in medical am fost. Menționez ca m-am uitat peste o adeverința de salariat și acolo îmi punea ca înainte sa intru in medical aveam 3090 brut, respectiv 1900 net. Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal Maria pop2008 Maria pop2008 Buna ziua, sunt angajata la o firma de distribuție de 3 ani, pe postul operator calculator. Sunt însărcinată in 39 de săptămâni, și chiar de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu rm AndreeaRebegea AndreeaRebegea Buna ziua In noiembrie 2017 am ramas insarcinata. In decembrie 2017 ziua 11 am intrat in concediu medical cod 01- 745 . Am continuat cu acelasi cod pana la ... (vezi toată discuția)
Calcul prenatal-posnatal DanielaGeorgi DanielaGeorgi As dori sa fiu si eu lamurita in legatura cu calculul prenatalului. Am 96 de zile de concediu de risc maternal. Luna trecuta o colega de la noi de la firma ... (vezi toată discuția)