avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul prenatal-posnatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul prenatal-posnatal

As dori sa fiu si eu lamurita in legatura cu calculul prenatalului.
Am 96 de zile de concediu de risc maternal.
Luna trecuta o colega de la noi de la firma care a intrat in prenatal a luat doar 1146 lei, si i s-a spus ca e din cauza ca a avut concediu de risc maternal prelungit si ca prenatalul se calculeaza in baza la salariul net din ultimele 6 luni.
Eu de la 1 ianuarie 2020 am intrat in prenatal, pe data de 7 februarie trebuie sa mi se achite prenatalul la ce suma ma pot astepta?
Eu am vazut ca se calculeaza in baza la salariul brut. Pe contractul de munca eu am 2200 lei salar brut. Mi-am facut diferite calcule dar as dori un calcul sigur facut de cineva mai expert ca mine.
Da este cum spun ei in functie de salariul net eu as iesi cu un prenatal de vreo 900 lei aproximativ( deobicei cu riscu maternal si chiar cu concedi am luat intre 1150-1300 pana acum) .
Ma poate lamuri careva va rog?
In caz ca nu mi se va calcula corect ce trebuie sa fac? La ei degeaba sun ca oricum o tin pe a lor....

Alte discuții în legătură

Plata prenatal Cormih Cormih Buna ziua!as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu plata prenatalului....eu am intrat in risc maternal de la 4 luni si un pic de sarcina....am inteles ... (vezi toată discuția)
Concediului de risc maternal lili5 lili5 care este baza de calcul? venitul realizat? salariul net? se iau in calcul si retinerile pt "nerealizare target"? (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal Maria pop2008 Maria pop2008 Buna ziua, sunt angajata la o firma de distribuție de 3 ani, pe postul operator calculator. Sunt însărcinată in 39 de săptămâni, și chiar de la ... (vezi toată discuția)