avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Soțul meu este suspectat de furt după ce a înapoiat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Soțul meu este suspectat de furt după ce a înapoiat o geantă găsită în aeroport, pentru că păgubașa a declarat că avea și 200 de euro în ea. Până unde se poate ajunge cu această situație absurdă?

Bună ziua. Soțul meu, înainte sa sărbători a găsit o geanta cu actele unei femei în aeroport. Cum era dimineața devreme nu era nimeni la secția de politie a aeroportului, astfel s a dus la o secție de politie din oraș. După ce a înapoiat doamnei cu pricina, acesta susține ca a avut în geanta bani, iar cei din politie încerca să îl dea vinovat pe soțul meu cum ca ar fi luat banii din poseta. A dat multe declarații și a fost chemat la secția din aeroport, iar acum urmează sa ajungă la un procuror și i s a cerut sa facă testul cu poligraf. Cum e normal dintr-o fapta buna care vrei sa o faci, sa fii acuzat, hartuit de polițiști sa recunoști,, adevărul,, și sa fii învinovăți pe nedrept de furt. Nu exista dovezi cum ca doamna ar fi avut bani în poseta, și nici ca soțul meu a luat acei bani. Specific ca doamna a pierdut geanta, nu i a fost furata.
Pana unde se poate ajunge cu acesta situație? Și care sunt șansele sa fie acuzat de ceva?
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:13, 8 Februarie 2019
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul dvs nu este obligat sa se supuna testarii poligraf.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu inteleg de ce il considera suspect.
Probabil ca au ceva la baza dar care nu îi duce într-o direcție clară.
Ar trebui ca avocatul sa studieze dosarul penal.Daca ar vedea ca are avocat care sa fie interesat de caz nu ar face nici abuzuri.

Este puțin probabil ca o persoana care fura o geanta sa o duca apoi la poliție.
Nu am auzit niciodată asa ceva.

Refuzul de a fi testat la poligraf le va menține suspiciunile dar pentru a se analiza clar ce ar fi de facut este de analizat în concret.

Partea vatamata ă fost testată la poligraf?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc in primul rand pt timpula cordat.
Nu, partea vatamata nu a facut nici un test. Doar a declarat ca in genata avea si suma de bani ( de 200 de eruo). Cei de la sectia de politie din aeroport fac presiuni asupra sotului pt a se declara vinovat, desi nu au nici o dovada. Cred ca mai mult sunt interesati sa rezolve cazul , nu conteaza cum si cine e cu adevarat vinovat. Victima nu il acuza pe sotul meu de furt,( e chiar foarte multumita ca si-a recuperat actele) insa nici nu isi retrage declaratia/plangerea cu banii desi cel ce i-a facut bine , are de suferit din acesta cauza.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia mereu vrea un vinovat.
Probabil ca asa cred ei sau pur si simplu nu alt suspect si fac tot ce pot sa se convinga daca este sau nu vinovat.
Nu prea are logica dar e posibil ca ceva sa le fi starnit suspiciuni la politisti.
Este posibil ca politia sa faca poresiuni tocmai pentru ca partea vatamata sa renunte la orice pretentie.

Greu de tras o concluzie...fara a se intelege logica lucrurilor cu adevarat si fara a avea toate elementele, iar acestea se afla la dosar.
Exista insa si posibilitatea sa sustraga ceva atunci cand vine avocatul sa studieze dosarul.
La avocat ii trebuie absolut tot pentru o investigatie clara.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai bine ar fi sa meargă cu un avocat sa vadă dosarul. Probabil politia dorește sa determine partea vătămată sa își retragă plangerea văzând ca persoana care i-a făcut un bine este suspecta de săvârșirea unei infracțiuni.

Alte discuții în legătură

Acuzat /suspect de furt ContSters329954 ContSters329954 buna!din casa prietenei mele au disparut 10.000 de lei noi(banii verisoarei ei)...am mers impreuna la politie am declarat ca nu ma nicio legatura cu ... (vezi toată discuția)
Însușirea bunului gasit Laleaua64 Laleaua64 Soțul meu este taximetrist a luat o doamna care susține ca lăsat geanta i se mașina dar luând comanda după camand clienți au stat pe bancheta din spate ... (vezi toată discuția)
Acuzata pe nedrept de furt andrr andrr Buna ziua! Colegei mele de camera i-a disparut o suma de 50 de euro si ma considera pe mine vinovata. Nu are nicio dovada pentru a ma acuza, am lasat-o sa-mi ... (vezi toată discuția)