avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament achiziționat prin credit ipotecar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament achiziționat prin credit ipotecar obținut pe baza veniturilor mele și plătit doar de mine: poate obține ceva fostul soț în instanță?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de partajul cu fostul meu sot.
Am divortat amiabil acum 3 ani, la notar, fara insa sa facem partajul. In timpul casniciei nu au rezultat copii. Partajul este deschis de fostul sot pentru un imobil achizitionat prin credit ipotecar.
Acum sa va prezint mai detaliat situatia.Ruptura in fapt s-a produs acum 3 ani si jumatate cand fostul sot a ales sa paraseasca domiciliul .Din momentul acela el nu s a mai interesat de locuinta , necontribuind cu absolut nimic la plata ratelor si intretinerea ei.Specific ca imobilul a fost achizitionat cu doi ani inainte de parasirea domiciliului de catre fostul sot, deci practic el a locuit doar 2 ani in acest imobil, in toata aceasta perioada el avand deja o relatie in afara casatoriei.Creditul a fost facut exclusiv in baza veniturilor mele, iar plata ratelor pe tot parcursul derularii creditului pana in prezent au fost platite doar de catre mine.Specifc ca fostul sot nu are venituri declarate in aceasta perioada.

Avand in vedere cele relatate mai sus, poate obtine ceva in instanta?
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: miha812000 , utilizator 13:30, 18 Februarie 2019
Aveti sanse sa obțineți mai mult decât el.
Multumesc mult pentru raspuns.
Practic noi avem de impartit un credit ipotecar, din care mai sunt peste 20 de ani de plata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti de impartit atat activul (bunul respectiv) cat si pasivul (creditul ipotecar unde inteleg ca sunteti unica debitoare).

Trebuie sa decideti ce va doriti dvs. Daca doriti sa pastrati bunul atunci solicitati cota de 100% la dobandire urmand sa va asumati pe mai departe plata ratelor.

Sotul poate incerca sa obtina 1/2 din sumele platite ca avans si rate (desi daca nu are venituri declarate nu stiu cum va putea demonstra contributia). Oricum discutia poate fi mult mai ampla si imaginate mai multe scenarii (in lipsa unor informatii concrete).
Va multumesc mult pentru raspuns.
Eu doresc sa pastrez bunul si sa continui cu plata creditului ca si pana acum.
Sa inteleg ca pot obtine cota de 100% in instanta ?

Alte discuții în legătură

Partaj miha812000 miha812000 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de partajul cu fostul meu sot. Am divortat amiabil acum 3 ani, la notar, fara insa sa facem partajul. In ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Partaj??? aleinad03 aleinad03 Sunt divortata de 5 ani si nu am facut inca partaj. Vreau sa mentionez ca garsoniera este luata prin credit ipotecar. Ea a costat 235 milioane, ratele ... (vezi toată discuția)