avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ???

Sunt divortata de 5 ani si nu am facut inca partaj. Vreau sa mentionez ca garsoniera este luata prin credit ipotecar.
Ea a costat 235 milioane, ratele platindu-le fostul sot. Imbunatatirile in garsoniera care au costa 100 milioane le-am platit eu. Oricum garsoniera nu este achitata, dar daca s-ar gasi un cumparator s-ar rezolva problema.
As putea deschide proces in acest caz?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:37, 17 Iunie 2009
Actiunea de partaj e una imprescriptibila , poate fi introdusa oricand, la judecatoria in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil, intrucat nimeni nu e tinut a ramane in indiviziune.
Instrainarea acestui bun imobil , insa , ar fi posibila numai cu acordul institutiei creditoare.
Contributia la plata ratelor va fi apreciata in concret de catre instanta de judecata ,cat si cea a imbunatatirilor.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pentru raspuns. Trecerea timpului ar putea fi o problema, adica faptul ca n-am facut nimic pana acum in acest sens?
nu este nici o problema, asa cum v-a spus colega mea, actiunea de partaj este imprescriptibila.
cu alte cuvinte se poate introduce oricand actiune de partaj in instanta .

va recomand sa aveti dovada acelor imbunatatiri aduse garsonierei, respectiv chitante, bonuri, facturi .
intrucat sotul a platit si plateste in continuare atele la acest imobil, mai mult ca sigur ca in eventualitatea unui proces de partaj instanta va tine cont de acest aspect, existand posibilitatea sa-i atribuie dansului garsoniera , cu obligatia platii sultei catre dvs .
daca dansul cere acest lucru binenteles.
aleinad03 a scris:

Sunt divortata de 5 ani si nu am facut inca partaj. Vreau sa mentionez ca garsoniera este luata prin credit ipotecar.
Ea a costat 235 milioane, ratele platindu-le fostul sot. Imbunatatirile in garsoniera care au costa 100 milioane le-am platit eu. Oricum garsoniera nu este achitata, dar daca s-ar gasi un cumparator s-ar rezolva problema.
As putea deschide proces in acest caz?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc.

Garsoniera a fost luata prin credit ipotecar in timpul casatoriei sau inainte de casatorie? Cat timp ati fost casatoriti? Cat din valoarea garsonierei s-a achitat in timpul casatoriei? Cine a avut salariu mai mare?
Dar daca spre exemplu creditul ar fi pe numele sotilor si tot ce a fost cumparat in casa din banii lui, apartamentul fiind cumparat in timpul casatoriei,iar cei doi au fost casatoriti 5 ani? cum se procedeaza?

Alte discuții în legătură

Dreptul la chirie iulia2000 iulia2000 Dupa casatorie am cumparat un imobil impreuna cu sotul printr-un credit ipotecar pe vreo 33 de ani.El avea o garsoniera dinainte de casatorie.A vandut ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord? mariuca_25 mariuca_25 Buna ziua! Luni, 26 aprilie, avem termen la un divort intentat in ianuarie, de comun acord. Primul termen a fost in februarie, nu ne-am prezentat, iar in ... (vezi toată discuția)