Buna ziua!
Luni, 26 aprilie, avem termen la un divort intentat in ianuarie, de comun acord. Primul termen a fost in februarie, nu ne-am prezentat, iar in martie el a decis ca vrea sa divorteze si a repus procesul pe rol. Eu nu sunt de acord, i-am si spus, el insa vrea divort cu orice pret.
Toate zilele astea ne-am inteles f bine, azi insa a fost un eveniment neplacut.
Locuim impreuna de 3 ani intr-o garsoniera cumparata cu credit ipotecar. Creditul este pe numele lui. De vreo 2 ani nu prea are serviciu, salariu.. e in proces cu un fost angajator care nu i-a platit salariile timp de 6 luni...
Am crezut ca ne putem intelege frumos, vad ca nu se poate...
Ce se poate intampla luni, dupa divort? Intentionez sa spun si eu ca sunt de acord, am incercat orice e omeneste posibil pt a ne impaca.
Am serviciu, salariul meu a fost mai mereu mai mare sau egal cu al lui. Am participat la toate cheltuielile casei, inclusiv rata la banca, mai ales avand in vedere ca el cateva luni bune nu a avut niciun venit.
Mi-e frica sa nu ma scoata in strada de luni, imi dau seama ca de la el si parintii lui ma pot astepta la tot ce e mai rau.
Va rog, spuneti-mi, ce sa fac. Ce pot face si luni, la tribunal?
Puteti divorta linistita. Nu va poate evacua decat cu hotarare judecatoreasca. In plus, daca iti contribuit la dobandirea garsonierei aveti o cota parte la partaj, chiar daca e numai pe numele lui.
Am participat la dobandirea garsonierei in sensul ca am platit avansul. Intre timp, el mi-a dat banii aia inpoi, cu o declaratie la notar, inainte de casatorie.
Nu as fi vrut sa se ajunga la partaj, el mi-a zis ca va spune ca parintii lui i-au dat mereu bani pt a plati ratele, ceea ce nu e deloc adevarat.
In cat timp de la divort se poate face partajul?
In cartea de identitate eu am adresa unde locuim impreuna, el adresa parintilor lui... Ce relevanta are?
Am participat la dobandirea garsonierei in sensul ca am platit avansul. Intre timp, el mi-a dat banii aia inpoi, cu o declaratie la notar, inainte de casatorie.
/quot]
deci garsoniera ii apartine. aveti un drept de creanta pt ratele platite in comun si ce ati investit in ea
puteti ramane in casa pana dansul obtine un ordin de evacuare de la instanta
Si in ce sens pot beneficia de partea de bani cu care am contribuit? Sau cum se va calcula?
Alte discuții în legătură
Partaj???
aleinad03
Sunt divortata de 5 ani si nu am facut inca partaj. Vreau sa mentionez ca garsoniera este luata prin credit ipotecar.
Ea a costat 235 milioane, ratele ... (vezi toată discuția)