avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere deces bunic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere deces bunic

Buna ziua. Acum o săptămână a decedat bunicul meu si de la munca am avut nevoie de două zile libere (lucrez într-un spital de stat). Cand am revenit la munca, am intrebat-o pe șefa mea daca se da vreo zi libera de la stat si dupa ce a sunat la resurse, mi-a spus că nu se da nici o zi. Eu am tot cautat pe internet si peste tot am gasit ca se da o zi. Până la urmă cum e?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 30 Ianuarie 2019
HG 250/1992
art.24
(1) În afara concediului de odihnă, salariații din administratia publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitatile bugetare au dreptul la zile de concediu platit, în cazul urmatoarelor evenimente familiale deosebite:
a) căsătoria salariatului - 5 zile;
b) nasterea sau căsătoria unui copil - 3 zile;
c) decesul sotului sau al unei rude de până la gradul II a salariatului - 3 zile.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru didactic beneficiaza de concediu platit pentru inmormantarea soacrei ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute. Anul acesta in luna iunie, sotia, care lucreaza in invatamant, in timp ce era in concediu de ... (vezi toată discuția)
Zile libere deces socru alexj17 alexj17 Bună ziua, Vă rog să imi spuneţi dacă la personalul contractual dintr-o instituţie publică se pot acorda zile libere pentru evenimente familiale ... (vezi toată discuția)
Zile libere deces in familie bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua, vreau sa stiu daca pentru decesul socrului functionarii publici beneficiaza de zile libere cu ocazia inmormantarii??? (vezi toată discuția)