avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce il obliga legea pe angajator daca sunt insarcinata?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce il obliga legea pe angajator daca sunt insarcinata?

Buna ziua! Ma aflu in concediu de crestere copil pana in martie 2019 si am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in iunie 2019 dar mi-a zis ca el si-a suspendat activitatea si nu are ce sa mai faca. Ce as putea face pentru a putea sa imi iau concediu de maternitate post si prenatal urmat ce concediu crestere copil daca el sustine ca eu figurez suspendata pana in martie urmand sa incheie contractu fara nici o obligatie avand activitatea suspendata. Ce as putea face in cazul de fata??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 31 Ianuarie 2019
Din cate mi-a zis ar vrea sa isi reia activitatea in mai dar eu ar trebui sa ma reintorc din CCC la sfarsitul lui martie am inteles ca activitatea la societate este intrerupta temporar nu stiu cu ce articol mi-ar inchide contractul.
Dar in mod legal nu ar fi obligata la reintroarcerea din CCC sa imi accepte medicalele pentru prenatal pentru bebe 2? Daca are activitatea suspendata legea ii da voie sa dea afara o gravida fara nici o alta obligatie?

Cornel Vasile a scris:

Solutia ar fi incetarea c.i.m. cu art.65 la terminarea primului CCC, daca isi va suspenda activitatea pe 3 ani.

In acest caz, puteti sa va inscrieti la somaj .

din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Cererea pentru intrarea in CCC se va depune la AJOFM, iar actele la Primaria in raza careia domiciliati.

Legislatia ii da dreptul sa-si suspende activitatea pe maxim 3 ani , fara a reglementa si situatia salariatilor, activi sau suspendati.

Practica uzitata de catre unii angajatori este incetarea c.i.m. in baza art.65 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cci Anasorina Anasorina Buna ziua.Sunt in concediu de crestere copil pana in data de 23decembrie2017, ulterior am aflat ca sunt din nou insarcinata si voi naste in martie-aprilie. ... (vezi toată discuția)
Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt in postnatal si am un bebe care face 2 anii ... Elena1222 Elena1222 Buna ziua , sunt in postnatal si am un bebe care face 2 anii in decembrie anul acesta sunt insarcinata cu al 2 lea bebe si nasc in februarie cum pot face ... (vezi toată discuția)