avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariului cash
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariului cash

Buna ziua,
Vreau sa va intreb daca sau cum poti cere angajatorului plata salariului cash, atunci cand acesta face plata direct in cont bancar si/sau mai ales atunci cand acesta nu opereaza cu cash. In prezent eu primesc salariu in cont, dar daca nu mai doresc sa il primesc astfel ci aleg plata cash, in ce conditii pot cere ascest lucru sau poate refuza cererea mea angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 30 Ianuarie 2019
1. Angajatorul nu poate dispune efectuarea platii salariului pe card fara acordul salariatului .. in acest sens, se prevede in art.166 (2) C.mun. : Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

2. Încasarea salariului: Te poate obliga angajatorul să primești banii într-un cont bancar?
www.avocatnet.ro/articol_442...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere acordare salariu chas lukyan171 lukyan171 Buna as dori sa stiu daca pot sa imi primesc drepturile de salar in mana (chas) in situatia in care firma are peste 2000 de angajati iar drepturile de salar ne ... (vezi toată discuția)
Carduri salariu obligatorii, legalitate impunere de catre angajator moisacul moisacul Este obligatoriu ca societatea angajatoare sa ma oblige sa-mi fac card de salariu la o banca comerciala, altfel nu vor sa-mi de banii pe salariu cash. Care ... (vezi toată discuția)
Obligatie angajat la plata in cont brd Srb Srb Angajatorul poate obliga un angajat care are deja card de salarii/plati la ING sa primeasca salariul pe un alt card gen BRD? Va multumesc (vezi toată discuția)