avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se numeste furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se numeste furt?

buna ziua,

ieri am cumparat o pereche de tenesi pe care i-am platit, 89 ron. dupa ce i-am incaltat am realizat ca imi sunt mici si am fost sa-i schimb, dar pentru ca ii purtasem am decis sa-i inlocuiesc cu alti mai mari. am solicitat vanzatoarei un nr mai mare. intr-un moment in care aceasta nu era atenta i-am inlocuit. aveau si camera video. cand am plecat aceasta a luat pantofi mai mici din cutie iar eu am plecat. ce pot pati? pot face inchisoare?
Buna ziua !
Interesanta speta!=D>.
Eu personal nu- l pot considera furt si cred ca nici organele de ancheta( desi in aceasta situatie greu imi vine sa cred ca le vor sesiza cei de la magazin). Aceasta intrucat , odata lipseste cel putin unul din elementele constitutive ale infractiunii si anume pericolul social ( ati lasat altii noi in loc, cei care nu se potriveau, deci nu ati creat prejudiciu) si in alta ordine de idei nu i- ati insusit pe nedrept, o pereche ca aceea fiind platita.
Oricum pe viitor nu m- ai procedati asa, anuntati- i pentru a va fi schimbati de catre angajatii firmei. Pedeapsa pentru o astfel de fapta este destul de mare, fiind pedepsita intre unu la doisprezece ani inchisoare prin prevederile art. 208, al.1 din codul penal.
Cu stima !






Dar daca totusi sesizeaza organele de ancheta in cat timp voi afla si cum va fi procedura? Nu se poate sa scap doar cu o amenda?
Am cumparat perechea dimineata, i-am purtat o ora si am realizat ca ma bat. M-am gandit ca daca i-am purtat nu mi mai schimba si de aceea am decis sa fac eu asta. M-am reintors la magazin, am cerut un nr mai mare si am inlocuit incaltamintea. Am plecat doar cu o pereche. Inca am dovada platii. Practic nu e furat, ca am platit o pereche si doar am schimbat intre ele perechile mai apoi, una ramanand acolo. Mi se poate intampla ceva?
Da, este furt calificat sub aspectul incadrarii juridice a faptei.
Dar, in conditiile expuse de dvs cel mult se va aplica o amenda administrativa.
Totusi fapta prezinta un grad de pericol social foarte scazut in raport de circumstantele in care a fost aceasta savarsita.

avocat Claudiu Lascoschi
Interesant... Pe mine m-a dus cu gandul la inselaciune si nu la furt. Practic, omul a platit produsul. Dar ulterior l-a schimbat cu altul tot la aceeasi valoare.

Practic el a incheiat un contract de vanzare-cumparare a unui bun determinat si apoi a schimbat bunul cu altul de acelasi gen.

Alte discuții în legătură

Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)
Cazier Crisscristina Crisscristina Bună ziua.o prietenă a fost prinsa furând din magazin de haine în Germania o lenjerie intima și o pereche de șosete...în afara de amendă va avea și ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)