avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartirea cotelor de contributie la cheltuielile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartirea cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari

Daca imobilul este resedinta de vara pentru majoritatea proprietarilor, si nu sunt trecute persoane la intretinere, repartizarea consumului comum pentru iluminat, colectare deseuri, comision banca, serviciu de paza, materialele consumabile, se poate face la cota parte de proprietate si nu la numar de persoane?
Mentionez ca cele enumerate mai sus se platesc lunar, in baza facturilor emise,
Cel mai recent răspuns: pintersonmarina@yahoo.com , utilizator 17:48, 23 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In afara de iluminat si colectare deseuri menajare care se impart pe numar de persoane prezente, toate celelalte trebuie obligatoriu impartite pe CPI.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Disp L nr 196/2018 prevede concret fara exceptie modalitatea de repartizare costuri intretinere
Chiar daca apartamentul nu este locuit,proprietarul datoreaza obligatii de intretinere lunara cote comune catre asociatia de proprietari
Si cum impart factura daca nu am numar de persoane in extrasezon?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei care au facut legile astea (si fost 230 si actuala 196), nu prea stau la bloc si nici tangenta cu activitatea asta nu prea au. Astfel incat, nu prea s-au gandit la toate situatiile care pot exista. Si asa, a iesit o lege vai de ea.

In ultima instanta, cred ca ati putea distribui pe baza unui alt criteriu, eventual comitetul executiv sa isi asume alegerea, ca de adunare generala nu cred ca poate fi vorba, fiind sezonier si case de vacanta. Eu as merge pe cheltuieli administrative, adica pe CPI, atat timp cat acele cheltuieli vor fi facute pentru mentinerea in buna stare a imobilului.
apa si gaze si lumina pe scara pe persoane. Nu consuma Nu plateste. Zero persoane zero lei. Salariu administrator, salariu femeia de servici etc. pe cota parte indiviza, deci nu are treaba daca nu locuieste temporar, tot ce este pe cota parte indiviza se plateste.

Alte discuții în legătură

Informare repartizare cheltuieli privind comisionul bancar GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu cum este legal să se repartizeze cheltuielile privind comisionul bancar pe cota parte indiviză sau pe numărul de persoane. (vezi toată discuția)
Bună ziua. costurile pentru curățenia si iluminatul pe scara ... G Ioa G Ioa Bună ziua. Costurile pentru curățenia si iluminatul pe scara blocului pot fi repartizate pe etaje și pe numărul de persoane din fiecare apartament? ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste lumina pe casa scarii? andrei_70 andrei_70 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a clarifica o problema cu care ne confruntam in cadrul asociatiei de proprietari, cu privire la repartitia ... (vezi toată discuția)