avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CALCUL PENSIONARE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CALCUL PENSIONARE

Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare.
Sunt nascuta pe data de 22 noiembrie 1963, lucrez din 13.04.1981 pana in prezent. Deci am o vechime de aproape 38 de ani, vechime neintrerupta in munca, in conditii normale si 55 de ani impliniti. Când pot sa ies la pensie anticipat sau anticipat partial? Va multumesc si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: CARMEN8119 , utilizator 09:41, 4 Februarie 2019
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 57 ani si 6 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 41 ani si 5 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 33 ani si 5 luni, fara stagiul asimilat.
Cred ca ati vrut sa spuneti; ''Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 31 ani si 5 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate)''.
Anexa 5
Noiembrie 1963 Mai 2026 62/6 33/5
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
Carp Mircea, utilizator
Va salut domnule Carp. Nu ati sesizat ce am desoperit in textul initial; ati spus 41 ani si 5 luni in loc de 31 ani si 5 luni. E vorba de conditia de stagiu. Am fost carcotas si nu voi mai fi.
Nu cred ca am fact nicio greseala in acest caz.
Admit ca este posibil sa fac si greseli.
Repet:
-Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 41 ani si 5 luni(adica 33 ani si 5 lunI + 8).......
-Conditia de stagiu pentru pensie anticipata p;artiala este de 33 ani si 5 luni................

Alte discuții în legătură

Pensie Aura63 Aura63 Buna ziua! Sunt nascuta pe 9.nov 1963. In 2 aug implinesc 36 de ani de serviciu din care 11 ani de grupa a -II -a . Va rog frumos sa imi spuneti la ce ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare - buna ziua. sunt nascuta in 10.11.1963 , de genul feminin, si ... mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ziua. Sunt nascuta in 10.11.1963 , de genul feminin, si sunt angajata din 10.08.1983, avand o vechime de 37 ani din care 14 ani 11 luni si 22 zile lucrate ... (vezi toată discuția)
Pensie ContSters337474 ContSters337474 Buna seara! Am 51 de ani ,32 de ani de serviciu si 10 ani de grupa a II-a. Va rog frumos spunti-mi la ce virsta ma pot pensiona partial anticipat ... (vezi toată discuția)