avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... drept de munca pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

drept de munca pensie invaliditate

Buna ziua. Am o intrebare. S-a modificat ceva in legea pensiilor referitor la dreptul de munca pt o persoana pensionata medical? Adica, o persoana care are pensie de invaliditate gradul 2 ar putea legal sa mai munceasca din cand in cand cate ceva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: noidoi , utilizator 12:56, 1 Februarie 2019
Legea 263/2010

Art.118

(1^1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, cu excepția celor realizate din situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii de invaliditate încadrați în gradul I sau II de invaliditate, precum și pensionarii de urmaș încadrați în gradul I sau II de invaliditate;
In vechea lege a pensiilor cei cu pensie de invaliditate grad 1 si 2 sau pensionati anticipat nu aveau voie sa lucreze...
Deci, ca sa inteleg corect: la ora actuala o persoana care are pensie de invaliditate gradul 2 poate acum sa si lucreze?
Multumesc.
Trebuie lamurit clar ce se intelege prin:
Activitati dependente astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal

Detalii aici:

www.avocatnet.ro/articol_495...
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Carp Mircea, utilizator
Multumesc mult pt raspuns. O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata cu alte venituri anamariamoiseb anamariamoiseb Am pe mama mea pensionata anticipat, daca incheie un contract de antrepriza intelectuala pentru 40 ore, nu ii afecteaza la pensie din cate inteleg eu din lege? (vezi toată discuția)
pensia anticipata GyorgyPPal GyorgyPPal Daca persoana pensionata anticipat poate beneficia si de alte venituri. Care sunt aceste venituri: (vezi toată discuția)
Mai pot lucra ? metulica metulica in ce conditii mai pot lucra legal daca ma pensionez anticipat ? (vezi toată discuția)