avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Intrebare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Intrebare

Am si eu intrebare daca vrea cineva sa-mi raspundă. Vreau sa fac o cerere de chemare in judecata a ,, AUTORITATEA NAŢIONALÃ A VÃMILOR DIRECŢIA REGIONALÃ VAMALÃ TIMIªOARA, Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Timisoara unde depun cererea si carei instante ma adresez,,pentru o plata i nedatorata care am platit-o .
Cel mai recent răspuns: Marcela Jechian , Consilier juridic 17:25, 18 Noiembrie 2009
Cerrerile indreptate impotriva statului,directiilor generale,regiilor publice,caselor autonome si administratiilor comerciale,se pot face la instantele din Capitala sau la cele din resedinta judetului unde isi are domiciliul reclamantul.
Probabil ca veti formula o cerere de anulare a actului administrativ. Intrucat actul care va fi atacat emana de la o autoritate publica centrala, potrivit art. 10 din Legea nr. 554/2004, competenta de solutionare a cererii apartine sectiei de contencios administartiv si fiscal al curtilor de apel, iar potrivit art. 8 din C.Proc. Civ. cererile intreptate impotriva statului[...]se pot face la instantele din capitala tarii sau din resedinta judetului unde isi are domiciliul reclamantul. Astfel, puteti depune actiunea la Curtea de Apel in a carei circumscriptie teritoriala va aveti dumneavoastra domiciliul/ isi are sediul central persoana juridica pe care o reprezentati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizarea instantei de contencios adm.-teritorialitate elena20a elena20a Buna ziua, puteti sa-mi spuneti, va rog, care este instanta competenta teritorial in cazul unei sesizari a instantei de contencios? (vezi toată discuția)
Instanta competenta mototo mototo Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs. Daca vreau sa actionez in instanta in aceeasi actiune Garda financiara comisariatul general Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Ce instanta e competenta?? nicoleta_85 nicoleta_85 inca de la inceput imi cer scuze daca nu postez subiectul la categoria corespunzatoare.. Vreau sa solicit instantei de judecata sa oblige o institutie a ... (vezi toată discuția)