avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Supraveghere
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Supraveghere

Bună ziua! Vin și eu cu o întrebare și sper sa primesc un răspuns cat mai concret. Am citit legea în care spune clar ca angajatorii nu pot sa supravegheze video angajații în birouri, doar cu unele excepții. În cazul meu este vorba despre o casa de pariuri care are camere video peste tot inclusiv una care este montata chiar deasupra mea și vede orice fac, inclusiv ce mănânc, neavând o pauza de masa conform legii. Oare este legal acest lucru? Nu mi se ia dreptul de la măcar putina intimitate? Culmea ar fi sa fie una și în baie! Aștept un răspuns. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 14:30, 2 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_448...
Codul muncii nu obliga angajatorul sa acorde pauza de masa. Pauza de masa se stabileste prin contractul colectiv de munca si ROI al firmei. Daca se prevede pauza de masa, atunci programul se prelungeste cu durata pauzei de masa.
Montarea camerelor de supraveghere in baie este interzisa.
In cazul caselor de pariuri, locul de montare a camerelor de supraveghere este impus de analiza de risc la securitate efectuata de firme autorizate de politie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
POPA GHEORGHE a scris:

"In cazul caselor de pariuri, locul de montare a camerelor de supraveghere este impus de analiza de risc la securitate efectuata de firme autorizate de politie."

Foarte bine punctat. Un"+" ptr. domnul Popa Gheorghe.
Daca in analiza de risc nu se vorbeste despre necesitatea montarii unei camera in locul cu pricina atunci angajatorul a facut un abuz.
Sau poate este un sistem vechi de pe vremea cand aceste analize de risc se faceau "pe genunchi" sau nu se faceau. Dar si asa daca ar fi, tot trebuie ca sistemul sa respecte ultimele prevederi legale.
O mentiune: analiza de risc este obligatorie la toate sistemele de securitate si supraveghere indiferent unde sunt implementate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
gigiz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare camere de supraveghere in birou AndreeaM053 AndreeaM053 Buna ziua, Dupa ce am revenit din concediul de odihna am observat ca angajatorul a montat o camera de supraveghere in biroul in care lucrez. In birou facem ... (vezi toată discuția)
Analiza de risc montare camere video bloc euely euely Buna seara, Proprietarii blocului au luat hotararea montarii camerelor video in condominiu, insa firma cu care colaboram ne-au informat cum ca am fi obligati ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac analiza de risc? georgelucnet georgelucnet am deschis un magazin, la care am nevoie de un sistem de securiate (alarma si video). unele firme care monteaza astfel de sisteme au zis ca imi trebuie ... (vezi toată discuția)