avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul scutire de impozit pentru profitul reinvestit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul scutire de impozit pentru profitul reinvestit

Buna ziua,
In trim.3 2018 societatea a achizitionat si pus in functiune un utilaj in valoare de 400000 lei; profitul contabil brut in T3 este 183000 lei iar rezultatul fiscal in perioada 01.01.2018-30.09.2018 este de 247000lei.
La 30.09.2018 am aplicat facilitatea de scutire de impozit pentru profitul reinvestit, astfel:
profitul contabil brut din T3<valoarea utilajului, rezulta ca impozitul pe profit aferent profitului reinvest , este 183000*16%=29280 lei;
Cum calculez impozitul pe profit la 31.12.2018 si care va fi impozitul pe profit aferent profitului reinvestit din T3, stiind ca in T4 unitatea a inregistrat o pierdere contabila de 85000lei?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Profit reinvestit - trimestru mariana.tucunel mariana.tucunel Buna ziua, Punem in funcțiune utilaje noi (200.0000 care se încadrează la regulile privind profitul reinvestit. la constituirea rezervei 129=1068, ... (vezi toată discuția)
Profit reinvestit pitoraci pitoraci Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca s-a calculat corect scutirea de impozit pentru profitul reinvestit. Am achizitionat in luna februarie 2011 un utilaj in ... (vezi toată discuția)
Profitul reinvestit simonbontas simonbontas buna ziua.as avea rugamintea sa-mi spuna cineva daca stie cum se contabilizeaza scutirea de impozit a profitului reinvestit in cazul in care la sf.trim IV am ... (vezi toată discuția)