buna ziua.as avea rugamintea sa-mi spuna cineva daca stie cum se contabilizeaza scutirea de impozit a profitului reinvestit in cazul in care la sf.trim IV am un profit mai mare decat investitia pe care am facut-o,adica profit trim.IV=26756 si utilajul cumparat la 1 oct.=15882 lei. nu stiu cum sa fac,rog tare mult sa-mi dea cineva o sugetie
impozitul pe profit aferent trim IV ar fi 26756*16% adica 4281 , din acesta se scade impozitul pe utilajul achizitionat 15882*16% adica 2541 rezultand un profit datorat de 1740
In conformitate cu prevederile art. 192 alin.(12) din Codul fiscal, valoarea fiscala a echipamentului tehnologic, in baza careia se calculeaza amortizarea fiscala, se determina prin scaderea din valoarea de achizitie a sumei pentru care s-a aplicat facilitatea.
Valoarea fiscala
= 15882 -15882 = 0
Profit reinvestit
niko 94
Dorim sa cumparam un utilaj, si am citit despre scutirea impozitului pe
profitul reinvestiti, dar nu am inteles legat de rezerva care se constituie din ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.