avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contraventie persoana decedata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contraventie persoana decedata

buna ziua,
am o problema mai "ciudata"
in anul 2007 luna noiembrie bunica mea primeste acasa,de la un functionar al primariei,o copie dupa un pv de amenda...rutiera pe numele bunicului meu decedat in luna oct..mentionez ca pv era din luna sept.2007,nesemnat de "contravenient".
noi platisem impozitul pe anul 2008 in avans si acest functionar incerca sa o convinga sa plateasca amenda in rate#-o.
pt anul 2009 noi nu am achitat inca impozitele deoarece suntem obligati sa platim o amenda pe care nu am certitudinea ca a luat-o bunicul meu....mai circulau si alte pers cu masina acestuia...nu stiu exact cine in acea ziB-)
un amic politist la rutiera mi-a spus ca amenzile de circulatie se prescriu dupa 3 ani....
m-ar interesa ce pot face in aceasta situatie...nu vreau sa platesc amenda...nu ma lasa sa platesc impozitul fara sa achit intai aceasta amendaX-(...daca nu-l platesc cresc penalizarile....si in plus mi-a intrat "babutza" in panica
va multumesc si astept un sfat!
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 10:25, 23 Noiembrie 2009
NU EXISTA NICI O LEGE IN ACEST SENS!!! orice atitudine de acest gen este un abuz si o indolenta a functionarelor de la administratia fiscala! daca vor sa incaseze niste amenzi trebuie sa faca executare silita...pe care daca nu au o baza solida(pv semnat, neviciat, necontestat sau pierdut in instanta) o puteti cu mari sanse de castig contesta!!! MULTA BAFTA
mersic de sfat
sa va mai spun o faza super tare:s-a dus mama astazi sa plateasca impozitul pe anul asta si au lasat-o...problema este ca o puneau sa semneze in numele bunicii mele cum ca a primit ajutorul de caldura anul trecut...dupoa care sa-i taie o chitanta in contul amenziiX-(...ceea ce evident nu a facut dar nici bani de caldura nu o sa vadaB-)
si un functionar ii spune ca o sa aiba nevoie de hartii de la ei si oricum o sa platim amenda ca ei la 3 ani cand se prescrie taie o chitanta de 1 leu si se prelungeste iar termenul:D...asta nu e fals in acte?
daca tot o tin pe a lor ...intrucat, asa cum spuneam mai sus, nu exista nici o lege care sa reglementeze acest gen de situatii, incercati si solutia de aici!!! [ link extern ] !
multumesc din nou de sfat
cred ca singura posibilitate:asta ca sa nu ne trezim cand avem nevoie de ei ca ne obliga,este sa-i denunt...sau sa-i dau in judecataX-(
sa ma interesez sa vad care sunt demersurile legale...cu toate ca la noi pana se rezolva dureaza cinspe aniX-(
strang toate hartiile si ma apuc de facut o sesizare=D>
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
maitreyi, utilizator
orice plangere suspenda executarea! adica pana la pronuntarea unei hotarari si ramanerea ei definitiva si irevocabila, "statul" este obligat sa va primeasca plata impozitului fara penalizari, sa va elibereze orice document legal solicitat si sa aiba rabdare pana la finalizarea procesului, daca e vorba sa incaseze o creanta provenita din amenzi...deci daca faceti plangere o sa va puteti bucura de toate "avantajele" oferite de desfasurarea procesului!!!:thumbup:
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
ticut, utilizator

Alte discuții în legătură

Somatie pentru neplata amenzii - pvc la oug 195/2002 di eGO di eGO Buna ziua, In data de 06.07.2012 am fost sanctionat pentru neacordarea prioritatii in sensul giratoriu cu suspendarea permisului pentru 30 de zile si amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda radar ungaria mgordan mgordan Buna, Zilele trecute am primit o amenda de radar in Ungaria (81 km/h in localitate). Amenda este de 45 000 de forinti (aprox. 150 de euro). Momentan nu dispun ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la o amenda platita LiviuP LiviuP Buna ziua. Apelez la cei cu mai multa experienta intr-o problema administrativa. Problema este urmatoarea : in urma cu citiva ani (mai precis in 2002) am ... (vezi toată discuția)