avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonus obligatoriu de platit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonus obligatoriu de platit

Intr-o firma privata de vanzari daca indeplinesti criteriile, conditiile de acordare pentru a primi un bonus, respectiv iti indeplinesti performanta stabilită conform unui regulament de acordare, bonusul devine obligatoriu de plata pentru companie? In ce temei, ce argumente trebuie aduse?
Poate organizatia sa nu acorde bonusul pe motiv ca nu a fost inaintata propunerea de catre seful direct care avea acea obligatie?
Art 160 din CM spune ca salariatul poate beneficia de bonusuri in functie de realizarea obiectivelor stabilite. Asadar propunerea sefului direct (manager de vanzari) echivaleaza cu criteriu de acordare?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:44, 3 Februarie 2019
Art 160 din CM nu mentioneaza asa ceva. Nu mai cititi toate porcariile de pe net.
Daca in Regulam firmei se mentioneaza modul de calcul si de acordare al bonusurilor atunci tot acolo ar trebui sa se mentioneze si situatiile in care nu se acorda si ce masuri poti lua daca nu ti se va acorda.
Dreptul tau de a primi bonusul deriva chiar din acel Regulament.
In toate situatiile ai dreptul de a actiona firma in instanta pt a-ti dobandi drepturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonusuri vs salariu EpsioloN EpsioloN Buna seara. Lucrez intr-un call center , cand m-am angajat mi sa spus ca o sa am salariu fix +bonusuri in functie de target. 2 luni de zile nu am primit nici ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat vs angajator anitzaa anitzaa Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Prietenul meu lucreaza la o firma de distributie. Salariu este format dintr-o parte fixa si o parte de bonus, in functie ... (vezi toată discuția)
Firma la care lucrez oferă un bonus bianual de performanță, iar o condiție de acordare este să nu ai un concediu medical mai mult de 10 zile consecutive. este legal acest criteriu? cRz1989 cRz1989 Buna ziua! Firma la care lucrez ofera un bonus bianual de performanta; o conditie de acordare a acestuia este sa nu ai un concediu medical mai mare de 10 zile ... (vezi toată discuția)