avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație maternitate 2019
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație maternitate 2019

Bună seara. Cum se calculează indemnizația pt maternitate in 2019? Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: aplugaru , utilizator 23:16, 12 Noiembrie 2021
1. Baza de calcul a indemnizației se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul.

2. Normele de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
art.59 si urm.
[ link extern ]
Va multumesc. Din acest cuantum se mai scade si CAS-ul de 25%, conform OUG 3/2018? Daca am avut concediu medical, aceste zile se pun ca si zile lucratoare?
Din acel cuantum brut se scade CAS-ul de 25%,.
Buna ziua. In cazul indemnizatiei de maternitate, daca pe perioada celor 6 luni am avut concediu de odihna sau concediui medical, aceste zile se iau un calcul? Va multumesc
Modul de calcul in gasiti in art.61 si urm din Normele de aplicare a OUG 158/2005
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate? anelesenad anelesenad Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza salariul pe perioada concediului pre si postnatal. (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate 2021 aplugaru aplugaru Bună ziua. În perioada 2019-1 Aprilie 2021 am fost în CCC. M-am reîntors la serviciu în perioada 1Aprilie 2021 - 1 Octombrie 2021, după care am întrat ... (vezi toată discuția)