avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie maternitate 2021
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie maternitate 2021

Bună ziua.
În perioada 2019-1 Aprilie 2021 am fost în CCC.
M-am reîntors la serviciu în perioada 1Aprilie 2021 - 1 Octombrie 2021, după care am întrat în concediu de maternitate.
1 Aprilie - 1 Iulie am lucrat 8h/zi
1 Iulie - 1 Octombrie am lucrat 6h/zi

Indemnizatia de maternitate, în acest caz, se calculează diferit? Nu se face tot o medie zilnica din care se retine doar CAS-ul?

Vă mulțumesc pentru răspuns.
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2021
aplugaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 15 Noiembrie 2021
Indemnizatia de maternitate se calculeaza ca 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de asigurare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație maternitate 2019 aplugaru aplugaru Bună seara. Cum se calculează indemnizația pt maternitate in 2019? Vă mulțumesc (vezi toată discuția)
Gravida angajată pe perioada determinata gabri_3la@yahoo.com gabri_3la@yahoo.com Va rog sa ma ajutați...sunt însărcinată, ar trebui sa nasc in Aprilie 2019, dar contractul îmi expira pe 30.11.2018. Cum e cel mai bine sa procedez? Sa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediul de cresterea copilului daca sunt in somaj? loredana.oprea loredana.oprea Buna ziua.Eu am fost in ccc din 01.03.2017 pana in data 12.12.2018,apoi m-am intors la munca dar pentru o perioada scurta.mi-au dat preaviz deoarece mi-au ... (vezi toată discuția)