avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scurta poveste..fara raspuns
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scurta poveste..fara raspuns

as fi vrut sa aflu si eu un raspuns.Maine am infatisare la divort.Divort cu minor. se spune ca ar fi prima infatisare(a mai fost una dar amanata cu greva).motiv...el plecat din tara,fara niciun semn de viata..fara niciun ajutor ptr copil...ptr infatisarea de maine va fi prezent fosul meu sot..acum mi s-a cerut doi martori, mai intai sa duc avocatului adresele lor, un vecin si o prietena...ptr citarea si audierea lor..intrebarea mea este : de ce ar mai fi nevoie de cei doi martori daca fostul meu sot va recunoaste ca a plecat si ca nu a mai dat niciun semn.se poate termina procesul daca suntem de acord amandoi?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:45, 19 Noiembrie 2009
Trebuie sa audiati un martor comun, si puteti divorta pe culpa comuna.Daca minorul are 10 ani trebuie audiat si el.Si...inca ceva vedeti daca la dosar se afla ancheta sociala.In mod normal maine puteti termina divortul!
copilul are aproape 7 ani.cum sa fac sa pun martor comun?adica pe cineva din familie?care ne stie situatia? ancheta sociala s-a facut ca au venit acasa, la amanarea primei infatisari s-a precizat ca ancheta sociala este in regula.
Poate fi martor cineva din familie, in ideea ca fostul sot este de acord sa divorteze pe culpa comuna!
deci sa inteleg ca ii pot mentiona asta avocatului meu, si ma pot prezenta maine direct cu un martor comun...iar pe culpa comuna..se gaseste un motiv..pe care sa il precizam amandoi. va multumesc mult ptr ajutor.
dar culpa comuna..imi afecteaza cumva cererea de pensie alimentara? alte bunuri de impartit nu avem, doar ca vreau sa plateasca pensia alimentara a copilului

Alte discuții în legătură

Culpa comuna Pop Cristina Pop Cristina motivul divortului pe culpa comuna imi poate afecta pensia alimentara a copilului? (vezi toată discuția)
Divort cristianx004 cristianx004 as dori sa divortez in conditii rapide ...partile sunt total de acord ....avem un copil care va ramane la sotie.....care sunt caile legale? (vezi toată discuția)
Divortz cu minor petros petros buna ziua! fratele meu este insurat de 15 ani iar copilul rezultat din casatorie are 14 ani. sotia lui a intentat actiunea de divort, dar dupa cum stau ... (vezi toată discuția)