avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de casatorie - 2019
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de casatorie - 2019

Salutare,

Am o intrebare legata de concediul de casatorie.

In momentul de fata eu sunt angajat la o companie privata, urmeaza sa fac cununia civila in perioada urmatoare. Intrebarea mea este, daca-mi dau demisia de la locul actual de munca si nu-mi iau zilele de concediu de casatorie, le voi putea lua la urmatorul job care va fi tot la o companie privata? Cununia civila va fi in martie, eu inca voi fi angajat la firma curenta, insa as vrea sa iau concediul in luna iunie cand voi fi la alta companie.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 5 Februarie 2019
1. Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Astfel:
Pentru sectorul privat, acordarea acestor zile trebuie sa fie prevazuta in cm aplicabil ori in reg.intern al angajatorului.

Pentru sectorul bugetar exista prevederi legale prin care sa beneficiati de un numar de zile de concediu plătit in cazul casatoriei. (pentru personalul contractual - HG 250/1992 sau OG 6/2007 - pentru functionarii publici sunt zile lucratoare).

2. Procedura - modul , cand etc. - de acordarea zilelor libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite, ar trebui sa se regaseasca in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Prin urmare, verificati daca este posibil ceea ce doriti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cat timp de la casatorie se poate lua concediul? Claudia2021 Claudia2021 Buna ziua. Voi avea cununia civila luna aceasta iar cea religioasa anul viitor in Iunie. Este posibil sa-mi iau atunci cele 5 zile de concediu? Acele 5 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as avea nevoie de o informație legată de cele 5 ... Ioana337 Ioana337 Buna ziua. As avea nevoie de o informație legată de cele 5 zile libere plătite, la care am dreptul la căsătorie. Am făcut cununia civilă pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o nelămurire eu in iunie 2022 am avut cununia ... Moicalucian Moicalucian Bună ziua! Am o nelămurire Eu in Iunie 2022 am avut cununia civilă anul acesta adică 2023 o sa avem cununia religioasă, anul trecut când am la cununia ... (vezi toată discuția)