avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 196/2018, art. 65, alin.3
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 196/2018, art. 65, alin.3

In art. 65, alin. 3,, legea 196/2018, a asociațiilor de proprietari, este stipulat, ca la contul curent al asociatiei de proprietari, au acces proprietarii, in conditiile art. 2184-2190 din legea 287/2009 (Codul civil, republicat).
Cum pot avea acces proprietarii, la acest cont, intrucat doar persoanele autorizate de asociatie (președinte, administrator) au depus specimente de semnatura la banca.
Sau ce și cum se realizeaza acest asa numit, ACCES? Pot proprietarii sa se informeze asupra operatiunilor, suma existenta in cont, pot solicita extrase de cont, de la banca respectiva?
Multumesc pentru (parerile) lamuririle dvs.
Cel mai recent răspuns: anonimavocatnet , utilizator 01:41, 1 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au acces in sensul de a fi afisat la avizier si de a putea face plati in acel cont. Cum ar fi sa mearga la banca toti proprietarii dintr-o asociatie de 1000 de membrii, de exemplu.
Extrasul de cont ar trebui sa se regaseasca in fiecare luna in dosarul de documente si acolo, evident, ca poate fi consultat de cine doreste.
Nu cred ca se supara cineva nici daca afisati extrasul la avizier, in limita spatiului disponibil Cu cat mai multa transparenta, cu atat mai bine.
Accesul la contul asociatiei este permis in sensul ca proprietarii pot vira sume in gestiunea asociatiei de proprietari,utilizand contul bancar al asociatiei de proprietari
Banca nu are obligatia sa prezinte/comunice tertilor neautorizati date ale titularului de cont si desfasurator operatii bancare
Sunteti siguri ca in L 196/2018, art. 65, al.3 chiar este vorba despre aceasta discutie?
Iata articolul cu pricina (fara niciun aliniat):
Art.65. - Urmare a hotărârii adunării generale a asociaţiei de
proprietari, administratorul, conform contractului de administrare şi în
baza împuternicirii acordate de adunarea generală a asociaţiei, poate
negocia contractele de furnizare/prestare a serviciilor între
furnizori/prestatori şi asociaţia de proprietari.

Daca este sa se raspunda totusi stric la intrebare, cum credeti ca proprietarii ar avea acces la contul asociatiei?
Raspunsurile date mai sus, cred ca sunt destul de clare - dar intreb, la ce v-ati gandit cand ati pus intrebarea? Pe bune!
Aceti dreptate, am citat gresit.
Corect este Art. 67, alin. 2, care suna astfel:
Administratorul ..........., la care au acces (contul, adica) pentru informare, in conditiile art. 2.184-2.190 din Legea 287/2009....... toti proprietarii, etc.
Deci intrebarea se referea la accesul proprietarilor la contul asociației, în anumite condiții.
Nu cred ca daca intreb, sau nu inteleg ceva si doriti sa ma ajutati, trebuie sa ma trageti si de .....urechi.
O zi buna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lasati ca si trasul de urechi este bun la cate ceva. Ati invatat ceva cu un pret foarte, foarte mic. Dvs. sunteti @dorotheea, iar eu @Adam Grecu. Pe mine ma cunoaste lume buna si in targ si pe forum si pe unde mai merg. La dvs. este mai simplu- no name si cu asta am zis totul!
Dar dvs. ce intelegeti prin chestiunea aceasta - ca proprietarii au acces la cont? Adica sa scoata bani, la asta va ganditi? Haideti sa fim seriosi.... Cititi mai cu atenti pentru ca de fapt se intelege destul de usor: ...la care au acces pentru informare, in conditiile art. 2184- 2190 din L nr. 287/2009.... , toti proprietarii.
Acum cred ca ati inteles.
Mult succes !

Alte discuții în legătură

Buna ziua, conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, ... iHazABike iHazABike Buna ziua, Conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, la ... (vezi toată discuția)
Contul curent al asociatiei de proprietari mircea628 mircea628 In Legea 196/2018 la Articolul 67 Aliniatul (2) se spune ca la Contul Curent al Asociatiei de Proprietari au acces pentru informare toti proprietarii. ... (vezi toată discuția)
Contabila asociatiei de prop spune ca nu poate face platile din ... AdrianaMorosan AdrianaMorosan Contabila Asociatiei de Prop spune ca nu poate face platile din cont si face majoritatea (facturi, salarii, chelt gospodaresti..) cash prin casierie. Cum ... (vezi toată discuția)