avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contul Curent al Asociatiei de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contul Curent al Asociatiei de Proprietari

In Legea 196/2018 la Articolul 67 Aliniatul (2) se spune ca la Contul Curent al Asociatiei de Proprietari au acces pentru informare toti proprietarii. Acest lucru inseamna ca pot solicita la banca unde este Contul Curent al Asociatiei de Proprietari un Extras de Cont atunci cand doresc eu ? Daca raspunsul este afirmativ ce formalitati trebuie indeplinite ?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 19:18, 6 Noiembrie 2019
Presedintele trebuie sa faca asta, el este reprezentantul legal al asociatiei, si ar trebui, periodic, sa va informeze despre situatia contului...
Articolul 67 din Legea 196/2018
(2)Administratorul este obligat să folosească pentru plăţile curente şi pentru încasări contul curent al asociaţiei prevăzut la art. 20 alin. (1), la care au acces pentru informare, în condiţiile art. 2.184- 2.190 din Legea nr. 287/2009, republicată, cu modificările ulterioare, toţi proprietarii.
Cunosc legislatia.
Si eu v-am spus cum ar trebui procedat...
Sa mergeti la Presedinte sa va dea o imputernicire pentru a avea acces la acel cont.
Dv ca simplu proprietar nu aveti acces la contul si la informatiile despre operatiile aferente contului
Pot solicita relatii detaliate numai imputernicitii titularului
1) Primul raspunsa fost pe langa intrebare. Nu mi-ati spus nimic.
Ce inseamna "proprietarii au acces pentru informare" ?
2)In al doilea raspuns citati din articolul de lege - "a avea acces la cont" fara a raspunde daca pot avea un extras de cont la acel cont al Asociatiei plus ca folositi un ton inadecvat.

Alte discuții în legătură

"acces pentru informare"art 67(2)/lege 196/2018-asociatii de proprietari-clarificare anonimavocatnet anonimavocatnet Doresc sa stiu , daca cineva in aceasta situatie a primit un raspuns valid legal, deoarece nu este clar, apar tot felul de raspunsuri pe forum, dar nici unul ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018, art. 65, alin.3 dorotheea dorotheea In art. 65, alin. 3,, legea 196/2018, a asociațiilor de proprietari, este stipulat, ca la contul curent al asociatiei de proprietari, au acces proprietarii, ... (vezi toată discuția)
Buna seara! asociatia de proprietari al carei presedinte sunt ... aurelia2 aurelia2 Buna seara! Asociatia de proprietari al carei presedinte sunt de cateva luni, intentioneaza sa schimbe banca, din cauza comisioanelor mari percepute. Cu ... (vezi toată discuția)