Am solicitat in februarie 2009, un card de credit la o banca de renume, cu filiala in Bucuresti, in centru. Am dat peste o angajata care mi-a zis ca nu-mi iese score-ing-ul, dar imi iese la credit de nevoi personale, pe care mi-l transforma in card de credit, punandu-mi banii pe un card de debit mai vechi, pe care-l aveam la acea banca. Am intrebat-o daca este la fel ca un card de credit, si ea mi-a zis ca da, nu platesc nimic in plus, dobanda o platesc, doar daca folosesc banii, deci ca la credit card. Imi povestea, in schimb, ca are anexita, ca ii da banca pe toti afara, numai tampenii. In martie, m-a sunat sa-mi spuna ca pot sa ma duc sa-mi ridic banutii, cu alt ton, protocolar. Ce banuti sa ridic? Si atunci m-am uitat pe net si am vazut ce inseamna de fapt, un credit de nevoi personale. M-am dus la ea, si i-am zis ca-i fac plangere, dar m-a amenintat cu sinuciderea. Mi-a zis ca are 4 copii, care vor muri de foame, pentru ca mai are probleme si la alte dosare, legate de ipoteci. Si mi-a zis ca o s-o am pe constiinta, ca-si ia creditul meu asupra ei etc. Dar, ca gaseste ea o solutie. Mi-a dat telefonul ei, dar nu mi-a mai raspuns. M-am dus in aprilie la banca, si fusese concediata. Am facut o plangere, in care am explicat situatia, dar dupa alte cateva drumuri, nu mi s-a raspuns. Intre timp, au venit concediile, asa ca m-am dus pe 1 octombrie si am vorbit cu directoarea sucursalei. Mi-a zis ca totul se rezolva. ca au avut mari probleme cu angajata respectiva. Intre timp, am primit pe 22 oct., dupa 6 luni de la depunrerea reclamatiei, o adresa din Centrala bancii, care-mi comunica faptul ca creditul meu merge mai departe, din moment ce am fost informata despre detalii in momentul solicitarii creditului si al semnarii contractului. M-am dus iar la directoare si am facut alta plangere. Intre timp, am vrut sa rambursez creditul, sa stopez dobanda, dar directoarea m-a sfatuit sa mai astept, ca banca isi calculeaza stornarea acum, si mi-a garantat iar, ca n-o sa dau nici un ban.
Daca imi raspundeau la prima reclamatie, in timp util, adica in 30 de zile, plateam atunci 2000 RON, pe care mi-i asumam, ca taxa pentru naivitate, dar acum , banca si-a luat 600 RON pe luna+comision de acordare credit, trebuie sa achit si comision rambursare, deci ajung la 7000 RON, pentru nimic.
Intrebarea mea este: ce sa fac? Daca ma ating de credit, scotand banii ca sa rambursez, imi asum totusi, creditul? Sa mai am incredere, inca o data, in directoarea sucursalei?
Cel mai recent răspuns:
zainea liliana , utilizator
15:48, 18 Noiembrie 2009