avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absente nemotivate angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absente nemotivate angajat

Buna ziua,
avem o angajata care lipseste de la serviciu de 14 zile calendaristice. In ziua cand a inceput sa lipseasca a dat un telefon spunand ca se interneaza in spital, ca este gravida. Dupa cateva zile se prezinta la sediul societatii, fara concediu medical, solicitand o adeverinta pentru medic. Noi am eliberat aceasta adeverinta dar la paragraful " Numărul de zile de concediu medical de care persoana asigurată a beneficiat în ultimele 12/24 luni este de ......... zile, până la data de .........., aferente fiecărei afecţiuni în parte, după cum urmează:" noi am trecut in loc de 12/24 numai 3 luni pentru ca atat are lucrat la societatea noastra, neavad de unde sa stim daca a avut concediu medical in 12 sau 24 luni. Medicul ei de familie a trimis-o cu adeverinta inapoi sa o scriem asa cum este formularul. Noi consideram ca am incalca legea daca am trece 12/24 luni. Daca nu se prezinta la servici in continuare cum trebuie sa procedam si daca nu prezinta certificat medical cum raportam in revisal perioada de absente nemotivate.
multumim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:25, 8 Februarie 2019
1. Pentru absente nemotivate, va trebui sa suspendati c.i.m. pentru a opera in REVISAL.

2. Pasii necesari efectuarii cercetarii disciplinare sunt:
- intocmirea referatului de sesizare;
- Constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.

3. Un dosar de cercetare va cuprinde:
- referatul de sesizare privind savarsirea abeterii disciplinare
- decizia de numire a comisiei de cercetare disciplinara , care va cuprinde aspectele privind atributiile acesteia, durata cercetarii etc.
- procesul-verbal al comisiei care va contine si propunerea de sanctionare.
Si pentru medicul de familie...cred ca ii puteti elibera o adeverinta cu perioada lucrata la dvs. in ca sa specificati cate zile de concediu a avut in aceasta perioada, daca a adus vreun certificat de concediu medical... precum si faptul ca la angajare nu a adus nici un document de la angajatori anteriori din care sa rezulte informatiile solicitate, sa o trimita medicul, daca are nevoie de adeverinta, la fosti angajatori pentru ea.
multumesc mult
Si daca vine pana la urma cu concediu medical
II treceti perioada de concediu si restul mentiunilor raman la fel.
II puteti cere, pentru plata lui, adeverinte de la fostele locuri de munca... daca o aduce, specificati datele in adeverinta pentru medicul de familie, daca nu o aduce, specificati doar datele ce le aveti,

Alte discuții în legătură

Neprezentarea la locul de munca Ana.Lux Ana.Lux Bună ziua, una dintre angajate nu se prezintă la locul de munca, nu dorește să comunice cu noi, nu dorește nici încetarea contractului cu acordul ... (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)
Nemotivat..... gluten gluten Ce implica si care-i procedura cand un angajat absenteaza nemotivat o zi,de la serviciu ? Lucreaza 12/24 si nu a venit 12 ore .... Multumesc! (vezi toată discuția)